Snap
  • Kind
  • tweeling
  • connectie

Wonderlijk: Megan voelde de symptomen van haar ernstig zieke tweelingzus

De wonderlijke connectie tussen eeneiige tweelingen

De eeneiige tweeling Megan en Sofie (11 jaar) zijn onafscheidelijk. Dan voelt Megan zich steeds zieker en zieker, ze is misselijk, bleek en verliest kilo's. De symptomen doen denken aan kanker, en Megan krijgt vele onderzoeken. Vreemd genoeg blijkt zij niet degene te zijn die ziek is, haar zus blijkt kanker te hebben. Sofie heeft een nefroblastoom, kanker in haar nieren. Ze is inmiddels geopereerd en zal naar verwachting genezen.

Moeder Rebecca vertelt: "Het was hartverscheurend. Er was helemaal geen aanwijzing geweest dat er iets mis was met Sophie. Het was Megan waar we ons allemaal zorgen om maakten. Ze was lijkbleek, vermoeid en helemaal niet meer zichzelf.”

Het verschijnsel dat eeneiige tweelingen 'het waarnemende deel van de tweeling wordt' blijkt vaker voor te komen. Het kan zijn dat Megan de symptomen die haar tweelingzus voelde toonde. De ziekte van haar zus heeft nog altijd grote impact op Megan. Ze is in therapie om de gebeurtenissen te verwekken en houdt Sofie non stop in het oog. Ook wilde ze net als haar zus haar haren afknippen, zodat ze allebei geen haar meer hadden.

Bron: Welingelichtekringen