{{ message.message }}
{{ button.text }}

Woest

Ik ben zo zo woest. Zelfs nu 5 uur later ben ik nog steeds woest! Hieronder mijn blog waarom ...

Afbeelding blog 'Woest'

Voor de mevrouw uit de Ikea vanmiddag in Breda. Die het nodig vond zich agressief te bemoeien tussen Pook en mijn “geginnegap”. Die het blijkbaar niet grappig vond en vond dat zij alle recht had zich er zo luidruchtig mee te moeten bemoeien. En ik zeg MOET …Wat zoals ze zelf schreeuwde, werkte ze immers wel bij jeugdzorg ja. En zou ze wel raad weten met moeders als ik ja. Die vond dat ze in haar recht stond om te schreeuwen tegen een moeder in een scootmobiel die uit alle macht bezig was haar overprikkelde kind kalm te houden.

Want weet U, de Ikea is aan het verbouwen. Dus alles staat anders. En deze mama besefte dat pas toen ze eenmaal binnen was en niet meer kon omkeren. En voor mijn lieve kereltje die (zoals we inmiddels officieel bevestigd kregen) de stempels “Autisme en ADHD” op zijn kaart kan toevoegen is dit een ramp. Alles staat anders, de route is anders, alles is anders, kortom een stroom aan prikkels klotsen naar binnen. En aangezien ik geen zin had in een uitbarsting midden in de Ikea probeerde ik hem af te leiden.

Nu moet U weten hij is erg gecharmeerd van Lego Ninjago. Die doen Karate. En dat is cool en stoer. En dat gaat met veel beweging gepaard dus daarmee kan hij heel goed opgekropte prikkels kwijt. Dus mama en Pook gaan elkaar dan “in elkaar slaan”. En geloof me dat gebeurd heel zachtjes en heeft meer te maken met veel schijnbewegingen en hard gelach. Dus terwijl ik hem al wat voel kalmeren en zich afsluiten voor de prikkels discussiëren we samen waar we elkaar “in elkaar zouden gaan slaan”. Zouden we dat thuis doen of bij de gekke wapperende zeilen in de Ikea. Laat ik duidelijk zijn dat dit ging met veel gegiebel en gelach. Dat Pook met een grote grijns aan het rond zoeken was naar een geschikte plek.

Op dat moment kwam u, een vreemde vol zwangerschaps-hormonen en met gebrek aan manieren, mensenkennis en respect met uw vingertje in mijn gezicht mij de les lezen en sterker nog bedreigen. Nu heb ik vanuit mijn verleden alle ervaring met het leed dat jeugdzorg heet dus met alle macht heb ik me ingehouden om niet 30 jaar frustratie te laten gaan. Maar u heeft mij perfect bewezen waarom ik nog steeds een aversie heb tegen jeugdzorg. Dit is voor mij ook nog niet over. Ook dit is nog niet over. Ik laat mij niet bedreigen. Door niemand niet.
U heeft de verkeerde mama gekozen om tegen tekeer te gaan.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je