Snap
  • Kind

Woensdag begint de kinderboekenweek!

Aanstaande woensdag begint weer de kinderboekenweek. Tijd voor mij om alles over het thema "Raar maar waar" te verzamelen.

Op onze school zorgen we ervoor dat de Kinderboekenweek met zijn allen wordt geopend. Met zijn allen in de aula kijken we naar de nieuwste clip van kinderen voor kinderen, hebben we een dansgroepje en een toneelstukje. Daarnaast hangen er door de hele school posters over verschillende boeken en natuurlijk het thema!

In de aula is er ook elke dag een boekenmarkt waar die kinderen (met ouders) boeken kunnen kopen. En ook in de groepen is te zien dat de kinderboekenweek is begonnen. Je hebt ook groepen die helemaal uitpakken en mooie verftekeningen op het raam maken. In de hogere groepen maken ze posters en hangen die ook op.

In mijn eigen klas tover ik het restaurant om tot laboratorium waar de kinderen komende weken proefjes in kunnen doen. Verder heb ik poster opgehangen en knutselwerkjes uitgezocht. In de kring wil ik verschillende proefjes laten zien en ik wil ook een robotje kopen die we in de klas kunnen "verzorgen" Het beloven twee hele leuke weken te worden.

Ik ben dol op lezen. Boeken verslind ik. Ik vind het daarom ook heerlijk om voor te lezen en vind het erg leuk om prentenboeken cadeau te krijgen. Er zijn zoveel leuke boeken te vinden. Elke dag lees ik dan ook voor aan mijn kleuterklasje, maar digitale prentenboeken vind ik ook top. Zeker wanneer mijn stem even rust nodig heeft. :-)

De komenden twee weken komen er ook elke dag een vader of moeder voorlezen in de klas. Dat vinden de kinderen geweldig en voor mij de kans om te zien hoe ouders het doen. hihi. 

Ik heb er helemaal zin in! Jullie ook? Nog één nachtje slapen en dan gaat het hele spektakel van start! Lezen, lezen en proefjes doen! 

Lezen jullie thuis ook voor? Doet jullie school ook iets aan de kinderboekenweek? 

8 jaar geleden

Super leuk! Welk boek heeft ze gekozen?

8 jaar geleden

Ik probeer elke avond voor te lezen aan mijn meisje maar soms schiet het erbij in. Tijdens de kinderboekenweek mag ze van mij 1 boek uitkiezen. Zo leuk!

8 jaar geleden

haha echt super leuk om te zien dat kinderen er zo van kunnen genieten!

8 jaar geleden

Tijd om maar weer eens een goed boek te pakken!