{{ message.message }}
{{ button.text }}

winnaar Tomy Cars toilettrainingspotje

Wij waren één van de winnaars van het Cars toilettrainingspotje van Tomy! Een kort verslagje....

Afbeelding blog 'winnaar Tomy Cars toilettrainingspotje' Achtergrond blur afbeelding

Een heel groot pak bezorgd door de bus van de post! Spannend om het goed verpakte kado uit te pakken, een hele uitdaging voor een 2 en 4 jarige die gewend zijn dat kadopapier zo los laat. "OH! die wou ik altijd al hebben" gilde mijn oudste zoon en helemaal teleurgesteld dat het potje voor zijn broertje is. Zijn broertje van 2, die heel goed nee kan zeggen en nog moeite heeft met het begrip delen. Na even gespeeld te hebben met het potje is het de beurt van zijn grote broer. We bedenken samen dat hij te groot is om overdag in de kamer op het potje te plassen en poepen maar dat hij hem 's nachts op zijn kamer mag.

Evan wil 's middags meteen al op het potje dus blijkbaar werkt het aantrekkelijk ogende potje en vooral de autogeluiden bij het "doorspoelen" zijn een groot succes. Ik word er zelf even op gewezen dat ik toch echt wel in de buurt moet blijven; hij plast inderdaad maar naast het potje.

Het probleem niet op het potje willen is opgelost, nu alleen de timing nog. Hij geeft het zelf aan op moment dat het al in de luier zit dus ik probeer hem op mijn vrije dagen op vaste tijden op het potje te zetten. Op de opvang gaat hij nu ook mee in het wc-rondje. Dan merk je toch dat je twee kinderen hebt, bij de oudste ging dit toch makkelijker.

Dylon mag het potje 's nachts op de kamer. De eerste nachten wil hij geen luier om maar na een paar nachten met 1 of 2 keer een nat bed spreken we af dat hij een luierbroekje aan krijgt voor de zekerheid. Hij slaapt erg vast en wordt niet zelf wakker. Na een aantal nachten hebben wij redelijk door wanneer we hem wakker moeten maken om te plassen. 's Ochtends gaat het goed! Hij gaat dan zelf op tijd heen met het resultaat al drie droge luiers op een rij!

Eigenlijk ben ik geen voorstander van dure potjes met allemaal toeters en bellen maar ik zie dat dit toch net even extra stimuleert. Nu nog afwachten of het leuk blijft of dat we terug bij af zijn zodra het nieuwe eraf is.

Nog wel een klein puntje van kritiek, het is niet echt een potje voor grote billen. Evan is klein en tenger maar ik moet wel opletten dat hij er goed op gaat zitten. Dylon is ook tenger en oud genoeg om uit te leggen dat hij goed boven het potje moet zitten.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je