Snap
  • Kind
  • waylon
  • kinderkanker
  • williamrutten

William VS Cato voor KiKa 🧡

Fotoshoot voor Kika. Om ons verhaal te lezen klik op mijn profiel (foto) caat8

In januari 2018 kregen we een telefoontje van Kika of Cato mee zou willen werken aan een veiling om een mooi bedrag op te halen voor KiKa. Een aantal kinderen met kanker (of die kanker hadden gehad) zouden met een professionele fotograaf op pad gaan om allebei van het zelfde onderwerp een foto te maken. Deze zouden dan als set geveild worden en de opbrengst ging naar Kika. Hier hoefde ze niet over na te denken want dat leek haar ontzettend leuk en ze wilde hier graag voor dit goede doel aan meewerken. Het werd nog leuker toen ze werd gekoppeld aan de bekende fotograaf William Rutten, bekent van het perfecte plaatje en RTL boulevard. Na een telefoontje van William over dat hij na zou gaan denken over wie ze zouden gaan fotograferen werden wij later op de dag teruggebeld met de mededeling dat hij niemand minder dan Waylon had gestrikt om op de foto gaan. Wat ontzettend bijzonder en leuk! William en Cato zouden allebei op hun eigen manier Waylon gaan fotograferen.

Er word een afspraak gemaakt en we vertrekken tussen alle ziekenhuis opnames en behandelingen door op maandag 19 februari met z'n vieren (Stef, Bente, Cato en ik) naar de studio van William Rutten. We zetten zoals afgesproken de auto achter het huis/studio. We bellen aan en William doet de deur open. Als we de studio inlopen zijn we onder de indruk. Het lijkt wel een tentoonstelling/museum. Elk stukje muur is benut, overal hangt en staat iets bijzonders en alles vertelt zijn eigen verhaal. Wat een gave studio en wat bijzonder om hier te zijn. Na een kopje 'echt heerlijke' koffie gaan William en Cato aan de slag. Cato krijgt uitleg over al het apparatuur en toestellen en ze mag alvast oefenen op haar zus.

Snap
Snap
Snap

Dan is het wachten op Waylon. Best een beetje spannend. Als hij binnenkomt is meteen alle spanning verdwenen. Wat een ontzettend aardige jongen en ontzettend lief dat hij hier zomaar tijd voor vrij maakt. Er worden ook nog een aantal gezamenlijke foto's gemaakt en daarna gaan William en Cato aan de slag om Waylon op de foto te zetten.

Na afloop van de fotografie sessie praten we nog even na met William en Waylon. Waylon nodigt ons gezin ook nog uit voor zijn voorstelling. Daarna vertrekt Waylon als eerste en wij nemen even later ook afscheid van William en vertrekken met een bijzonder leuke ervaring rijker richting huis.

Snap

De tentoonstelling en veiling van de portretten 'door de ogen van' was op 25 april 2018 en jammer genoeg waren alle kinderen die gefotografeerd hadden hier niet voor uitgenodigd. Misschien drukte, vergeten….  Cato was daar best teleurgesteld en verdrietig over. Ze had nu de twee gekozen foto's alleen via de mail van William doorgestuurd gekregen en nooit in het echt gezien. William was ook verbaasd en had verwacht dat hij Cato en ons bij de veiling zou treffen en ze samen de foto's konden bekijken. Later kregen we wel het veilingboek met de foto's thuisgestuurd.

De foto set is ontzettend mooi geworden en de set heeft 2100,- opgebracht. De hele veiling heeft in totaal 350.000,- euro opgebracht voor KiKa. Wat een top bedrag. Daar was het ook om te doen.

Snap
Snap

Als je goed kijkt is op beide foto's een hart te zien. Na overleg met William en een hele lieve reactie op een Facebook bericht van de kopers van de set werden we uitgenodigd om samen met William de foto's te komen bekijken. Deze hangen bij een bedrijf in Purmerend. Kuiper & ten klei. We werden daar super gastvrij ontvangen en na een kop koffie met een heerlijk taartje hebben William en Cato de foto's gesigneerd en zijn er nog een aantal foto's gemaakt.

Snap
Snap

Voor Cato was het echt fijn dat ze de set foto's toch nog samen met William in het 'echt' heeft kunnen bekijken en voor ons allemaal toch nog een mooie afsluiting van een super leuk project en weer een fijne ervaring rijker.

Iedereen die hier aan mee heeft gewerkt...Super bedankt!

Wil je ons hele verhaal lezen? Klik dan op mijn profiel (foto) caat8

Snap