{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wij hebben de liefste gastouder

Afbeelding blog 'Wij hebben de liefste gastouder'

Vaak kies ik er al snel voor om over een negatief onderwerp te schrijven, maar eigenlijk is dat best zonde wat er zijn zoveel mooie en positieve dingen om over te schrijven. Het is best fijn hoor om al je ellende even van je af te schrijven of in contact te komen met mede mama's of papa's die het zelfde mee maken of hebben gemaakt. Maar vandaar gaan we voor een positief verhaal.

Vandaag wil ik onze positieve ervaring delen betreffende onze gastouder. Vanaf dat Livèn 6 maanden oud was komt zij bij de gastouder.

Wij als ouders en dan vooral ik als mama vond dit best wel een lastig moment. In eerste instantie heb ik contact op genomen om te kijken of er überhaupt plek was voor haar. Al snel kreeg ik een reactie en werden wij uitgenodigd op een kennismakingsgesprek. Zonder enige verplichting, gewoon even praten en kijken hoe alles er uit zag en hoe alles in zijn werk ging.

Eigenlijk hadden we beide gelijk al een prettig gevoel er hing een hele fijne en vooral relaxte sfeer en hadden goede antwoorden gekregen op onze vragen.

Afbeelding blog 'Wij hebben de liefste gastouder'

We besloten om gebruik te maken van het aanbod voor een proefdag. Eerlijk? ik vond het echt een hele stap. Het was mijn eerste kindje het enige moment dat ik haar "alleen" achter liet was bij mijn ouders. En nu laat je je kind toch bij een onbekend persoon. Tijdens de proefdag kreeg ik foto's en berichtjes van onze gastouder om te laten zien dat alles helemaal goed ging, dit hadden we op voorhand afgesproken. Ook als het niet goed zou gaan dan zou er gelijk contact opgenomen worden. Gelukkig was dat niet nodig en kozen wij definitief voor deze gastouder.

Inmiddels zijn we dik twee jaar verder en nog steeds gaat Livèn met heel veel plezier naar haar toe. Ze kijkt er naar uit om met de kindjes te mogen spelen en haar verhalen aan de gastouder te vertellen. En tegenwoordig gaat ze natuurlijk niet meer alleen maar gaat haar zusje Noveé ook mee. Samen stappen ze daar vrolijk binnen, klaar om nieuwe avonturen te beleven.


Afbeelding blog 'Wij hebben de liefste gastouder'

Fotografie: Maria van der Valk Fotografie

28 mei 2018 gingen wij trouwen. Met Noveé toen nog in mijn buik, maar Livèn als 1 jarige dreumes erbij. Omdat wij inmiddels zoveel vertrouwen hadden in onze gastouder en wij konden zien hoe Livèn zich bij haar op haar gemak voelde besloten wij te vragen of zij er die dag voor ons bij wilde zijn. En deze lieve vrouw zei ja! Met een grote glimlach en goede zorgen voor onze lieve Livèn was zij die dag/avond aanwezig op onze grote dag en heeft zij ons een grote zorg ontnomen. Wij wisten dat onze Livèn die dag in goede handen zou zijn.

Afbeelding blog 'Wij hebben de liefste gastouder'

Het is dan ook geen geheim dat wij ontzettend blij met haar zijn. Of het nou een verjaardag, sinterklaas of kerst is er wordt niet één kindje vergeten bij de gastouder. Wij hebben er heel bewust voor gekozen om beide meiden naar de gastouder te brengen. We vinden het prettig dat het een huiselijke sfeer is, een vast gezicht en dat er eigenlijk elke dag wel een uitstapje naar buiten gemaakt worden. Samen fruit eten, samen tekenen, samen schilderen of samen puzzelen er zijn veel momenten met gezelligheid samen zijn. Wij zijn haar dan ook heel erg dankbaar.

Ze heeft een bijzondere rol in het leven van onze dochters!


Gastouderopvang de Vlinder te Lelystad.
Fotografie: Fotografie Petit

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je