{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wij gaan op berenjacht

Afbeelding blog 'Wij gaan op berenjacht'

Voorlezen. Ik vind het heerlijk om te doen en het hoort dan ook standaard bij ons avond ritueel. Iedere avond worden de kindjes voorgelezen en we hebben inmiddels al een mooie collectie kinderboeken verzameld. Maar toch blijft het leuk om nieuwe exemplaren toe te voegen. En hoewel we inmiddels alle soorten en maten hebben, blijven prentenboeken toch wel mijn favorieten.

Toen ons gevraagd werd om het boek: ‘Wij gaan op berenjacht’ te reviewen hoefde ik dus niet lang na te denken. Ik kende het boek echt nog niet. En dat terwijl het boek inmiddels een klassieker genoemd mag worden. Het is namelijk al 30 jaar geleden dat dit boek voor het eerst uitgegeven werd door uitgeverij Gottmer. Dat het dus vandaag de dag nog steeds zoveel gelezen wordt is heel bijzonder en mooi.

“Wij gaan op berenjacht,

wij gaan op berenjacht.

We gaan een hele grote vangen.

Wat een prachtige dag!

Wij zijn niet bang.”

Zo begint het boek dat geschreven is door Michael Rosen. Het verhaal gaat over 5 kinderen die samen op berenjacht gaan. Onderweg hebben ze een hoop obstakels. Zo moeten ze door de modder en door de rivier. Maar uiteindelijk staan ze oog in oog met de beer en rennen ze weer naar huis. Waar ze snel onder de dekens kruipen. Het prentenboek heeft veel leuke teksten zoals Zwieperdezwiep! en Plenserdeplons! Ik merk dat bij de tweede keer dat ik dit boek voorlees, de kindjes al vrolijk mee roepen. Echt heel leuk!

De illustraties (van Helen Oxenbury) zijn zowel in zwart-wit als in kleur. Naarmate het verhaal vordert worden de kleuren intenser en donkerder, waardoor de spanning wordt opgebouwd. Het boek prikkelt de fantasie. Je wilt mee op avontuur maar rent heel snel terug als je dan écht een beer tegen komt.

Wat ik ook fijn vind aan dit boek is dat het makkelijk en snel weg leest. Geen boek waar we een half uur over doen. (Want ja, als ze aan het tijdrekken zijn pikken ze toch steeds die lange ertussenuit) Deze kiezen ze ook makkelijk want het is toch een leuk en spannend verhaaltje. Dit zou zo maar eens een nieuwe lievelings kunnen worden.

Hebben jullie een lievelingsboek? Deel het met me op Instagram (@huisje.vol.liefde) of in de reacties onder deze blog.

Liefs Sanne


Afbeelding blog 'Wij gaan op berenjacht'
Afbeelding blog 'Wij gaan op berenjacht'
Afbeelding blog 'Wij gaan op berenjacht'

Deze blog is geschreven in samenwerking met Gottmer maar is gebaseerd op een eerlijke review

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je