{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wie kost meer geld? Een zoon of een dochter?

Afbeelding blog 'Wie kost meer geld? Een zoon of een dochter?'

 Dat het opvoeden van een kind heel veel geld kost, komt vast niet als een verrassing. Maar wist je dat een dochter veel meer geld kost dan een zoon? En vooral kleding en make-up zorgen ervoor dat meisjes bijna 35.000 euro (say what?)  meer kosten dan jongens!

De jongens tegen de meisjes

De opvoeding van een kind kost tot zijn 18e, gemiddeld 100.000 euro, zo blijkt uit de cijfers van het NIBUD. Uit onderzoek van MoneySuperMarket.com blijkt wel dat er een enorm verschil zit tussen de kosten voor een zoon of dochter. Een zoon kost gemiddeld 90.000 euro, maar een dochter kost gemiddeld bijna 125.000 euro!

Laat die euro’s maar rollen

Bij baby's is het kostenverschil nog niet merkbaar. Luiers en melkpoeder kosten natuurlijk voor beide geslachten evenveel. Maar vanaf de peuterfase wordt het verschil in uitgaven al groter. Mama’s van een peutermeisje geven gemiddeld 37% meer geld uit aan kleding voor hun peuterdametje. Wanneer jouw dochter een heuse tiener is, dan kun je je borst natmaken. De euro’s worden dan voornamelijk uitgegeven aan verzorgingsproducten, make-up en kleding.

Bron: DailyMail,MoneySuperMarket.com,NIBUD

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je