{{ message.message }}
{{ button.text }}

Who needs toys?

​Waarom koop ik eigenlijk nog speelgoed? De lijst huishouditems die volgens mijn testpanel eigenlijk speelgoed zou moeten zijn.

Afbeelding blog 'Who needs toys?      '

Mijn kinderen vinden altijd dingen om mee te spelen die geen speelgoed zijn. En al het speelgoed? Dat staat te wachten tot het gebruikt gaat worden. De ultieme lijst huishouditems die volgens mijn testpanel eigenlijk gewoon speelgoed hadden moeten zijn.

Folders 
Of kranten. Als je het maar scheuren kan. Boeken zijn ook een geliefd object, deze staan dus netjes buiten bereik van kleine kinderhandjes. Of de Ikea catalogus. Dochterlief kan lange tijd zoet zijn met erin bladeren en zoeken naar keukens, banken en bedden. Wonder boven wonder zijn er in de nieuwste catalogus tot noch toe geen pagina’s gesneuveld. Misschien wel omdat ik deze uit handbereik van babybroertje houdt!

Wasbolletjes
Je weet wel, van die doorzichtige dingen die bovenop een fles vloeibaar wasmiddel zitten. Je kan er thee uit drinken, of koffie, melk, limonade of sap. Je kan ze laten stuiteren of rollen. Je kan ze op je hoofd laten balanceren of er doorheen proberen te kijken alsof het een verrekijker is.

Knijpers
Wat ze ermee doen weet ik eigenlijk niet, maar regelmatig vind ik knijpers op plekken waar ik ze niet zou achterlaten. Misschien omdat hier ook graag in de wasmand (waar de knijpers doorgaans verblijven) zitten. De jongste stopt ze in elk geval graag in zijn mond, maar dat is niet verwonderlijk. Dat doet hij met alles wat hij vindt.

Bakjes
Alles waar eten in gezeten heeft. Of het nu van de chinees komt, of dat er boter in gezeten heeft. Ze worden gebruikt om dingen in te doen. Snippers van de eerder genoemde folders, duploblokjes, knijpers. Ook onder de douche of in bad zijn bakjes heel leuk. Je kan er water mee opvangen en je broertje mee natgooien. Of het water opdrinken, iets wat normaalgesproken lang zo leuk niet is, maar onder de douche met zelf gevangen water de leukste activiteit van de wereld lijkt te zijn.

Keukengerei
Alles wat ik aanbied, of uit de vaatwasser gejat kan worden. Pollepels, gardes, lepels. Ik probeer de messen en vorken uit bereik te houden. Hiermee wordt gekookt, muziek gemaakt en gegeten.

Doekjes
Schoonmaakdoekjes, spuugdoekjes, billendoekjes. Allemaal bruikbaar in de wereld van de peuter des huizes. Om schoon te maken, de pop onder toe te dekken, op te kauwen of simpelweg te manipuleren –weet je hoe leuk het eruit ziet als de billendoekjes één voor één uit het pakje komen?!

Kussens
Je kan erop zitten, ze in je mond doen en spelen dat je slaapt. De meest recente ontdekking is het cilindervormige kussen dat we hier in huis hebben. In het tijdsbestek van een minuut of vijf was het een trampoline, een auto, een bed, een ‘rolding’, een boot en een bed.

Ik vroeg manlief vanavond of we misschien al wat cadeautjes in moeten gaan slaan voor Sinterklaas, maar nu ik dit zo schrijf betwijfel ik dat. Mijn kinderen zijn gelukkig met de meest simpele objecten. Waarom geld uitgeven als het leven zo eenvoudig kan zijn? ;)

Hebben jullie thuis ook huishouditems die speelgoed bleken te zijn?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je