Snap
  • Kind

Whaaaaa.........ik ben een superheld!!

Peuterpubertijd, een bekend begrip, helaas lijk ik erin te zijn beland.....

Whaaaaaa......ik ben een ridder.....mep, hak, mep.......

Whaaaaaa......ik ben een leeuw.....kras, bijt, kras......

Whaaa.....ik ben een leeuw en mijn broertje is een waterbuffel die ik op ga eten, spring op klein broertje, bijt klein broertje, laat klein broertje op de grond spartelen en zit er bovenop te schreeuwen dat ik een leeuw ben met echte leeuwbijgeluiden. Huilend broertje en gewoon door gaan.....

Daar ga ik weer. Het lijkt wel de 20ste keer deze dag. Vertellen aan je zoon dat hij geen agressieve leeuw, ridder of ander wezen mag zijn dat anderen pijn doet. Op een stoeltje, andere sancties, ze houden je bezig. Het bijna altijd lieve mannetje is weer in een nieuwe fase beland. Hij wordt groot, stoer en wil vechten, net als zijn 'grote' vrienden doen. Ik snap dat een jongen deze behoeften heeft, maar af en toe, zou een kind dat meteen luistert wel handig zijn hoor.......Als hij met zijn stralende ogen het spel enigszins gecontroleerd en rustig speelt is het zo leuk om naar te kijken, maar helaas slaat onze 3,5 jarige jongeman ook regelmatig door in het fantaseren dat hij veranderd in een superheld. Blij dat onze superheld nu even lekker ligt te slapen. Op naar een mooie nieuwe fantasierijke dag vol superhelden, monsters en nieuwe avonturen. Hopelijk morgen een keer zonder een half dubbelgevouwen broertje, die onvrijwillig benoemd word tot aartsvijand van onze superheld. 

Bijzonder hoe het brein van een kind zich ontwikkeld. Hoe grenzen duidelijk gemaakt moeten worden en hoe een kind dus al lerende leert wat normaal en abnormaal gedrag is. Zo te zien is deze trail&error fase super nuttig. Over een paar weken, zal hij snappen dat je ridder of leeuw kan spelen, zonder dat er mensen gaan huilen en is dit klusje weer geklaard! Eigenlijk zijn we volgens mij supermama's met ons doorzettingsvermogen en engelengeduld!

7 jaar geleden

ach ik had het belangrijkste al begrepen hoor ;)

7 jaar geleden

Uhh...autocorrectie ?? In het engels ?? ik bedoelde....doe ik al regelmatig. Hoe vaak ik al wel een balletje voor onze 'hond'. Heb weg mogen gooien.....;-)

7 jaar geleden

Haha....weet ik, maar zonder het laatste stuk leek het een beetje een kneuzemamastuk ;-) toch super bedankt, want ook ik moet even wennen hoe je zoiets nu op papier zet! Fijne avond!

7 jaar geleden

Haha! Thanx! Ik zie er naar uit :-)