{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wereldverbeteraar; gefeliciteerd

Afbeelding blog 'Wereldverbeteraar; gefeliciteerd '

Aller liefste E., mijn kleine Prins en draak,
Als eerste zoon is het jou gelukt mijn hele leven op z'n kop te zetten! 3 zussen ervoor hebben dit geprobeerd, maar op de een of andere manier leek het leven zich toen op natuurlijke wijze aan hen aan te passen. 

Maar de dag dat jij voor het eerst van je liet horen, moest dat op spectaculaire wijze gebeuren. 
Laatste moment even draaien in de buik, poepen in het vruchtwater, hand van de verloskundige vasthouden voordat we je konden zien, ambulance, spoedkeizersnee, zuurstofshotjes om bij te komen...je hebt echt je best gedaan om jouw geboortedag een dag te maken om nooit te vergeten! Niets volgens het boekje. 

En nu 4 jaar later denk ik nog vaak terug aan die dag...die dag heeft er bij mama aardig ingehakt mag je weten. 
Maar als ik je nu dan zie denk ik:
WTF, al die hectiek, spanning en pijn is het allemaal waard geweest...WANT man o man wat ben jij een geweldig mannetje! 

Toen de wereld wist dat een jongetje ons gezin zou komen uitbreiden, werd ik aan alle kanten bang gemaakt dat jongetjes echt langzaam waren met lopen en klimmen.... Uhmmm met 9 maanden rende je rond en was dit weer het bewijs dat jij dingen anders doet.
Praten kost je wat meer energie, maar met de juiste ondersteuning, jouw gebaren en jouw wil om te communeren lukt dit jou ook; op jouw eigen manier.

Je zussen hebben mama misschien wel een beetje verwend...Met 3 maanden sliepen ze allemaal door snachts. Maar jij met je 4 jaren, komt snachts nog geregeld tussen mama en papa in kruipen om weer lekker verder te snurken. 

Maar ondanks je eigenwijze levenstijl; warm willen eten tussen de middag, blij worden van stofzuigen, obsessie met plattegronden en landkaarten, een ritje met de tram als ultiem uitje zien, alle liedjes mee kunnen zingen, een favoriet rietje hebben, boos worden als je niet kan helpen koken; trek je alles in balans met je enorme humor en schattige acties. 

Mama heeft geen woorden voor wat je voor me betekent. Maar weet: je bent een superheld! 
Jij hebt mijn wereld een beetje beter gemaakt en daarom:
Lieve E.; kleine wereldverbeteraar, gefeliciteerd! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je