Snap
  • Kind
  • post_short

Wennen aan het nieuwe schoolritme

Mijn zoontje zit nu echt in groep 1. Voor de vakantie is hij wel wezen wennen, maar bij een andere juf (zij had een jaarcontract, zoals we tegenwoordig wel erg vaak horen) en toen hoefde hij ook maar enkel een paar ochtenden. Nu valt het hem wel zwaar dat hij ook ineens een aantal middagen op school wordt verwacht. Er wordt bij de jongste kleuters meestal nog niet zo moeilijk gedaan als je ze af en toe een middagje thuis houdt, als je dat bespreekt met school. Mijn zoontje is na een ochtendje echt op, dan gaat hij thuis languit op de bank liggen of reageert zich af met voor zijn doen erg druk gedrag. Het liefste zou hij dan op de bank hangen voor de tv, maar daar wil ik niet teveel aan toegeven.

Hoe ging jij om met die eerste tijd dat je kind naar school ging? Liet jij je kind ook wel eens een middagje thuis? En hoe ging je om met de vermoeidheid?

10 jaar geleden

Onze oudste zit nu ook anderhalve week op school. En hij gaat heel graag, maar bij ons zijn ze woensdagmiddag en vrijdag de hele dag vrij. Hij ligt er iedere dag om 7 uur in, tot half acht, maar hij is nog steeds heel moe. Maar thuis blijven wil hij niet, dus ik neem aan dat het ook gewoon een kwestie van wennen is :-)

10 jaar geleden

Ik liet onze oudste ook wel eens een (mid)dagje thuis hoor. Alleen moet je dat wel per kind bekijken. Mijn jongste houdt vast aan een strak ritme en dan klopt het niet als hij ineens op een lange dag toch een korte dag heeft.

10 jaar geleden

Toen onze meid net naar school ging was ze ook erg moe. Hier hebben we toen ingevoerd dat ze op woensdagmiddag en 1 dag in het weekend nog even moest slapen. Dit ging niet altijd met veel plezier maar ze was meestal binnen 10 minuten vertrokken. Ze is inmiddels 5 en we moeten die middagjes rusten nog steeds vasthouden. Anders haalt ze het einde van de week gewoon niet en is ze hartstikke chagarijnig. Als kleuterjuf zeg ik volg je gevoel. Als jij merkt dat hij echt doodop is hou hem dan lekker een middagje thuis en last een rustmoment in.

10 jaar geleden

Die van mij werd eind november 4.... bewust gekozen om haar tot aan de kerstvakantie te laten 'wennen' dat wil dus zeggen 3 ochtenden naar school (veel drukte en stress tijdens de feestdagen bij de kinderen)... in januari fulltime.. maar daar ben ik heel erg op mijn en haar gevoel af gegaan...als ze een te vermoeide indruk gaf tussendemiddag dan belde ik gewoon op dat ze 's middags niet kwam...ben ik makkelijk in geweest... na een maand of 3 a 4 ging alles oke....