{{ message.message }}
{{ button.text }}

Welkom peuterpuberteit

Afbeelding blog 'Welkom peuterpuberteit'

Dat lieve kleine meisje van mij, die goed bezig is met zindelijk worden, heeft besloten dat daar wel wat tegenover mocht staan. Ok mama, jij vindt het prettig dat ik zindelijk word, dan ga ik nu gewoon even lekker dwarsliggen op andere vlakken, goed?

De echte peuterpuberteit leek ze eigenlijk een beetje over te slaan, ze gedroeg zich liever net als haar grote broer. Waar ze eigenlijk in de 'nee-fase' zou moeten zitten, kwam het kleine humpie gelijk in de 'waarom-fase', best grappig en eigenlijk ook wel handig. In plaats van continue discussies, was ik gewoon de hele dag bezig met dingen uitleggen. Waarom, waarom, waarom? Nou.... DAAROM! 

Maar nu heeft ze dan toch echt besloten dat het toch wel tijd werd om die beruchte 'nee-fase' even door te gaan. En dan ook niet zo'n klein beetje ook, maar gewoon gelijk helemaal goed! "Nee, nee, nee." "Kan je ook nog iets anders zeggen?" "NEE!"

Zo moesten we natuurlijk vanmorgen grote broer weer ophalen uit school. Even snel een plasje op het potje doen en daarna de sokken en schoenen aandoen om vervolgens naar school te rijden. Okee lieverd, we hebben nog 3 minuten en dan moeten we gaan, dus we gaan nu even opschieten. "Doe je sokjes maar aan en daarna je schoenen, dan gaan we naar de auto." "Nee mama." "Kom dan maar even dan help ik je wel." En met dat ik haar help haar sokjes aan te doen, zegt ze weer nee en trekt heel snel haar sokjes weer uit. 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10... hmm.. misschien moet ik nog even verder tellen. Ok, nog maar 30 seconden en dan moeten we gaan. "Kom op schat, sokjes aan en schoentjes aan en gaan met die banaan. Weet je wat, als we nu je sokjes en schoentjes aandoen, dan mag je straks lekker hagelslagjes op je boterham, goed?" Oh oh oh, heel slecht om je dochter van 2 om te kopen, maar wat werkt het toch goed op sommige momenten. 

En stipt om 12 uur stonden we op het schoolplein om broerlief op te halen. Heerlijk die peuterpuberteit, maar oh wat fijn als die fase straks weer voorbij is :)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je