{{ message.message }}
{{ button.text }}

Welkom in de dreumesfase

Nino is nu 15 maanden en een echte dreumes aan het worden. Een dreumes, een klein mini mensje.

Afbeelding blog 'Welkom in de dreumesfase'

Over een maand gaat Nino naar de dreumes groep op de crèche en dit wordt ook echt tijd. Ook bij muziek op schoot werd Nino ook al echt te groot, krachtig en onderzoekend voor alle kleine baby'tjes in de groep. Deze week is Nino dan bij muziek op schoot overgestapt naar de dreumes groep. Nino vind grote kindjes erg leuk en wil daar graag mee spelen.

Ook thuis merken we dat een kindje met een eigen wil in huis hebben. Hij kan al heel goed 'nee' schudden als hij iets niet wil en als we daar niet naar luisteren gooit hij het aangebodene ook graag op de grond. Ondertussen weet Nino precies waar hij niet aan mag zitten in de woonkamer en dat zijn juist de leukste dingen om wel aan te zitten natuurlijk. Dan kijkt hij je aan en gaat dat handje heel stiekem naar de kabels of eet bakjes van de katten. Dat gezicht wat hij erbij trekt is dan zo ondeugend. 

Ik merk dat ik het best lastig vind om Nino hier goed op aan te spreken. Als ik heel duidelijk nee tegen hem zeg of hem weg haal en ergens anders neer zet vind Nino dit enorm grappig en gaat er juist extra mee door. Hiermee kan af en toe echt het bloed onder mijn nagels vandaan halen. Ik merk dat hij een stuk beter luistert naar papa. Dit komt waarschijnlijk door de zwaardere stem want verder doen we niet zo veel verschillend maar toch zou het wel prettig zijn als Nino ook naar mij gaat luisteren.

Iemand tips hoe je een dreumes van 15 maanden duidelijk maakt dat hij bepaalde dingen niet mag doen of heb je gewoon een hele lange adem nodig?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je