Snap
  • Kind

Welkom in de dreumesfase

Nino is nu 15 maanden en een echte dreumes aan het worden. Een dreumes, een klein mini mensje.

Over een maand gaat Nino naar de dreumes groep op de crèche en dit wordt ook echt tijd. Ook bij muziek op schoot werd Nino ook al echt te groot, krachtig en onderzoekend voor alle kleine baby'tjes in de groep. Deze week is Nino dan bij muziek op schoot overgestapt naar de dreumes groep. Nino vind grote kindjes erg leuk en wil daar graag mee spelen.

Ook thuis merken we dat een kindje met een eigen wil in huis hebben. Hij kan al heel goed 'nee' schudden als hij iets niet wil en als we daar niet naar luisteren gooit hij het aangebodene ook graag op de grond. Ondertussen weet Nino precies waar hij niet aan mag zitten in de woonkamer en dat zijn juist de leukste dingen om wel aan te zitten natuurlijk. Dan kijkt hij je aan en gaat dat handje heel stiekem naar de kabels of eet bakjes van de katten. Dat gezicht wat hij erbij trekt is dan zo ondeugend. 

Ik merk dat ik het best lastig vind om Nino hier goed op aan te spreken. Als ik heel duidelijk nee tegen hem zeg of hem weg haal en ergens anders neer zet vind Nino dit enorm grappig en gaat er juist extra mee door. Hiermee kan af en toe echt het bloed onder mijn nagels vandaan halen. Ik merk dat hij een stuk beter luistert naar papa. Dit komt waarschijnlijk door de zwaardere stem want verder doen we niet zo veel verschillend maar toch zou het wel prettig zijn als Nino ook naar mij gaat luisteren.

Iemand tips hoe je een dreumes van 15 maanden duidelijk maakt dat hij bepaalde dingen niet mag doen of heb je gewoon een hele lange adem nodig?

8 jaar geleden

Ja die lage stem weet ik wel maar lager dan ik doe kan ik echt niet komen, haha. Verder was ik al bang voor dit antwoord. Ach ja, adem in adem... ik blijf maar denken het is een fase, ook dit gaat weer voorbij. Hihi

8 jaar geleden

Je zou zelf een lagere stem kunnen gebruiken als je nee zegt. Maar dat hij het erg leuk vindt en het lijkt alsof het een spelletje is klopt. Alleen niet om jou te pesten maar voor hem is het het spelletje van leren. Kleine kinderen kijken je bewust aan en proberen het dan te doen om te checken of ze het goed hebben en het echt niet mag. Dus ja je moet inderdaad een eindeloos geduld hebben en vooral consequent blijven