{{ message.message }}
{{ button.text }}

Welke talen zijn wereldwijd het lastigst?

Afbeelding blog 'Welke talen zijn wereldwijd het lastigst?'

Heb je kinderen die naar de middelbare school gaan? Dan leren je kinderen naast Nederlands ook andere talen. Bijvoorbeeld Engels en misschien wel Frans of Duits. Het is niet altijd even gemakkelijk om een nieuwe taal te leren. Dat komt je misschien zelf ook wel bekend voor als je ooit een taalcursus hebt gevolgd. Het is echter wel zo dat er talen zijn die echt lastig zijn om te leren. Daar liggen dan weer verschillende redenen aan ten grondslag.

Nederlands

Misschien denk je in de eerste plaats aan de Nederlandse taal omdat je kind daar op school misschien moeite mee heeft. Het is met alle grammaticale regels ook geen gemakkelijke taal om te leren. Mocht je kind er moeite mee hebben dan is bijles Nederlands een optie om te overwegen. Zo geldt dat natuurlijk ook voor andere vakken, want het is net zo goed mogelijk om bijles economie te krijgen. Er zijn in elk geval veel Nederlanders die het Nederlands al een lastige taal vinden, laat staan vreemde talen.

Arabisch

Arabisch is wereldwijd een van de lastigste talen om te leren. Dat komt omdat een groot aantal letters op meerdere manieren geschreven worden. De wijze waarop is van de plek in een woord afhankelijk. Bovendien ontbreken in geschreven woorden de klinkers.

Mandarijn Chinees

Mandarijn is een taal die wereldwijd het meest gesproken wordt. Het is echter een lastige taal om als vreemde taal te leren. Dat komt omdat het een toontaal betreft, waarbij ieder geluid in het schrijfsysteem vier uitspraken kent. Bovendien zijn er aforismen, idiomen en homofonen in de taal aanwezig.

Fins

Heb je wel eens een gesprek gehoord tussen twee Finse mensen? Er valt geen touw aan vast te knopen en er is vrijwel geen een herkenbaar woord waar te nemen. Fins kent vijftien naamvallen en er zijn single letters en dubbele letters in de Finse taal. Het leren schrijven is overigens nog weer wat gemakkelijker dan het leren spreken.

Koreaans

Koreaans is een lastige taal om te schrijven en om te spreken. Het is een zogenoemde geïsoleerde taal net zoals het Japans. In Korea gebruiken ze Hangul als geschreven taal met toepassingen uit meerdere alfabetten en lettergrepen. Deze vormen dan weer een compleet uniek systeem.

Pools

Pools is ook nog een taal die lastig is om te leren en dan vooral ook als het om de uitspraak gaat. Bovendien zijn er meerdere grammatische lagen te onderscheiden in de Poolse taal. Een simpel cijfer kan bijvoorbeeld alleen al op zeventien manieren tot uiting komen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je