{{ message.message }}
{{ button.text }}

Welke autostoel nu weer kiezen?

Mijn dochter Amber is 2,5 jaar en zit nu nog in de Maxi-cosi Axxis. De ideale autostoel, want deze draait naar je toe met het er in zetten.

Afbeelding blog 'Welke autostoel nu weer kiezen?'

Mijn dochter Amber is 2,5 jaar en zit nu nog in de Maxi-cosi Axxis. De ideale autostoel, want deze draait naar je toe met het er in zetten. Geweldig als je kind dat toelaat. Maar, als je een dametje hebt dat erg lang voor de leeftijd is (106 cm), dan past het nog maar net. En tja, mevrouw wil ook zelf in haar stoel klimmen en bezeert daarmee regelmatig haar hoofd. Je hebt natuurlijk de goede maat autostoel nodig. Dus wij dachten, we gaan opzoek naar een nieuwe stoel voor Amber... 

Nou, dat valt vies tegen. Er is zoveel keus en er zijn veel soorten autostoeltjes, en toch ook weer niet... Het allerbelangrijkste is natuurlijk de veiligheid, dus we hebben eerst maar gekeken naar testresultaten van ANWB enz. Maar veel verschil zit er niet in, dus dat maakt niet de doorslag. Al weten we nu wel dat het in ieder geval een Maxi-cosi moet zijn. 

 We willen een stoel die ook een ligstand heeft, want ze slaapt met lange afstanden (wat we met regelmaat rijden, mijn moeder woont aan de andere kant van het land) nog in haar stoel. Maar we willen er ook 1 die lekker zit en dus niet zo'n keihard geval. Met een beetje googelen hebben we 2 toppers voor haar gevonden. Dus vergelijken maar zul je denken. Nou, ze zijn exact hetzelfde. Het enige verschil is dat er bij 1 ook de hoofdsteun verstelbaar is in hoogte en niet alleen de leuning. 

We twijfelen enorm want gaan we voor de Maxi-cosi Rodi Airprotection of voor de Maxi-cosi Fero? Wij zijn er nog steeds niet uit, denk dat we van het weekend maar eens gaan proefzitten met haar en het misschien kunnen testen. En nu maar hopen dat madam geen sterallures krijgt als ze straks in haar 'grote meiden stoel' in de auto zit ;)

Hier lees je waarop te letten bij het kopen van een autostoeltje

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je