Snap
  • Kind
  • Gezond
  • autostoel

Welke autostoel nu weer kiezen?

Mijn dochter Amber is 2,5 jaar en zit nu nog in de Maxi-cosi Axxis. De ideale autostoel, want deze draait naar je toe met het er in zetten.

Mijn dochter Amber is 2,5 jaar en zit nu nog in de Maxi-cosi Axxis. De ideale autostoel, want deze draait naar je toe met het er in zetten. Geweldig als je kind dat toelaat. Maar, als je een dametje hebt dat erg lang voor de leeftijd is (106 cm), dan past het nog maar net. En tja, mevrouw wil ook zelf in haar stoel klimmen en bezeert daarmee regelmatig haar hoofd. Je hebt natuurlijk de goede maat autostoel nodig. Dus wij dachten, we gaan opzoek naar een nieuwe stoel voor Amber... 

Nou, dat valt vies tegen. Er is zoveel keus en er zijn veel soorten autostoeltjes, en toch ook weer niet...

Het allerbelangrijkste is natuurlijk de veiligheid, dus we hebben eerst maar gekeken naar testresultaten van ANWB enz. Maar veel verschil zit er niet in, dus dat maakt niet de doorslag. Al weten we nu wel dat het in ieder geval een Maxi-cosi moet zijn. 

 We willen een stoel die ook een ligstand heeft, want ze slaapt met lange afstanden (wat we met regelmaat rijden, mijn moeder woont aan de andere kant van het land) nog in haar stoel. Maar we willen er ook 1 die lekker zit en dus niet zo'n keihard geval. Met een beetje googelen hebben we 2 toppers voor haar gevonden. Dus vergelijken maar zul je denken. Nou, ze zijn exact hetzelfde. Het enige verschil is dat er bij 1 ook de hoofdsteun verstelbaar is in hoogte en niet alleen de leuning. 

We twijfelen enorm want gaan we voor de Maxi-cosi Rodi Airprotection of voor de Maxi-cosi Fero? Wij zijn er nog steeds niet uit, denk dat we van het weekend maar eens gaan proefzitten met haar en het misschien kunnen testen. En nu maar hopen dat madam geen sterallures krijgt als ze straks in haar 'grote meiden stoel' in de auto zit ;)

Hier lees je waarop te letten bij het kopen van een autostoeltje

10 jaar geleden

Mijn dochter zit ondertussen in de "grote meiden"stoel. We hebben uiteindelijk, na een middagje proef zitten in de winkel, gegaan voor de maxi-cosi fero. Ik vond het voordeel daarvan dat hij nog een soort ligstand heeft omdat ze bij grotere stukken nog in slaap valt. Aangezien mijn familie aan de andere kant van het land woont en we daardoor regelmatig dus grote stukken rijden vond ik dat toch uiteindelijk de doorslaggevende factor. Wij hebben de stoel gekocht vlak voordat we op vakantie gingen en ze ondertussen 33 maanden was. Ze zat er heerlijk relaxed in en nog steeds nu ze alweer 3,5 jaar is. Ze kan zelf in/uit stappen en maakt zichzelf los (pas wanneer papa/mama het zegt dat het mag). Totaal geen spijt van de stoel. Mijn tip, ga gewoon een middagje naar een babyzaak met heel veel stoeltjes (doe thuis alvast een lijstje maken met wat jij belangrijk vind) en ga proef zitten met je kind. Dan zie je gelijk welke goed zit en of je te vroeg bent met overstappen.

10 jaar geleden

ik vind het ook zo lastig wanneer ik over moet stappen naar een andere autostoel. ik lees met je mee.