Snap
  • Kind
  • post_short

Wel of niet een Nintendo DS?

Wat zijn jullie ervaringen met een Nintendo DS?

Onze oudste dochter van 6,5 jaar wil graag een Nintendo DS. Ik moet eerlijk zeggen dat wij daar niet zon voorstander van zijn. We houden zelf allebei niet van gamen en vinden zon ding erg duur. Op dit moment twijfelen we wel een beetje: zullen we straks voor haar verjaardag een DS lite kopen op Marktplaats? Wat zijn jullie ervaringen? Hebben jullie eventueel tips voor goedkope spelletjes? Speelt je kind er veel mee?

Ik zag vandaag de Storio 1 voor nog geen 38 euro....is dat misschien een goed alternatief?

Alvast bedankt!

10 jaar geleden

Inmiddels toch gekocht via Marktplaats!!! Zal ze wel dolgelukkig mee zijn, denk ik zo. Je hebt in ieder geval ook genoeg leuke, leerzame spelletjes voor die leeftijd, zag ik. Voor de kenners even een vraagje: het betreft een Nintendo DS Lite en als je met de R4 kaart ( zo heet dat toch?) wil werken, gaf het ding aan dat je moest resetten. Dat heeft mijn vriend gedaan, maar nu is het menu eraf. Wie weet hoe je er een nieuw menu op moet zetten en vooral welk menu? ( al veel geprobeerd, maar lukt niet )Tja, wij hebben duidelijk niets met games etc. Alvast heel erg bedankt!

10 jaar geleden

ik ben ook absoluut geen voorstander van de vierkante schermpjes maar mijn nichtjes spelen er wel veel mee. merk wel dat het verslavend is. mijn dochter van 3 heeft de storio en op zich wel leerzaam hoor, ze leert letters schrijven en educatief. maar voor 6,5 jaar vind ik het te makkelijk! Ik denk zelf dat je er niet aan ontkomt als vriendinnetjes en zo ook een ds hebben.... maar wat ik zeg het is wel verslavend voor kinderen denk ik,

10 jaar geleden

Ons meisje 4 1/2 jaar oud speelt zo nu en dan een half uurtje op m'n tablet... gratis spelletjes; memory, puzzelen, race spelletje, verzorg diertje poeh, ... ze kan er beter mee over weg als dat ik dat kan;)..ik was ook geen voorstander, maar nu ik de spelletjes zie, haar plezier zie hebben en zeker weten ook de educatieve kant ervan zie vind ik het oke... maar dan wel voor een half uurtje.... en nintendo DS kan ik niet over meepraten....

10 jaar geleden

Je moet goed overwegen waar je de computer voor wilt kopen. De Storio is leuk, maar heeft beperkt spellen en deze zijn met name gericht op kleine kinderen. Een DS kunnen ze ook nog gebruiken als ze groter worden omdat er legio spellen op te spelen. Ik heb zelf ooit een DS aangeschaft voor mezelf. Ik gebruik deze nog steeds... Bij kinderen vind ik echter wel dat je het gebruik moet beperken tot bv max. een half uur per dag.