Snap
  • Kind
  • post_short

Wel of geen peuterspeelzaal?

Mijn oudste zoontje heb ik lekker thuisgehouden tot hij 4jaar was. Op school moest hij erg wennen en toen ging ik er wat anders over denken.Mijn dochter gaat sinds kort wel, maar het blijft een gedoe met halen/brengen.Ik ben benieuwd naar ervaringen van andere mama's hiermee!

10 jaar geleden

hoi frouke, natuurlijk is het voor sommige kinderen een meerwaarde om naar het kinderdagverblijf te gaan, maar ik denk dat je zelf meer kan betekenen voor je kindje. Het lijkt mij iets ontspannender voor je nu je het al zo druk hebt. Ook snap ik wel dat je je kindje alles wat goed voor haar is wil geven. Maar volgens mij is jouw dochtertje uiteindelijk toch het liefste bij jou.

10 jaar geleden

Wij hebben bewust gekozen voor kinderdagverblijf. Dit omdat wij niet totaal afhankelijk willen zijn van mijn (schoon)ouders en wij het erg belangrijk vinden qua ontwikkeling sociaal om met andere kinderen om te gaan. Ook vinden wij het erg belangrijk dat het 'naar school' gaan er al op tijd in zit niet dat dit als de kleine 4 wordt een groot probleem wordt.

10 jaar geleden

Hoi Milou!Bedankt voor je reactie!!Ik ben het helemaal met jou eens dat het echt per kind verschilt he!Dat spelen met leeftijdsgenootjes leek mij ook belangrijk, maar aan de andere kant wonen we ook aan kindvriendelijk pleintje. Lastig he, wat je dan moet beslissen!Het is bij ons ook best duur, Nahsuusje, wij zijn zo'n 50,00euro per maand kwijt!Aan de andere kant knutselen ze erg leuk en leren ze bij ons zelfs al wat uit de peuterbijbel en zingen ze vrolijke liedjes en andere leuke projecten,zoals nu hebben ze het over het thema kunst en dat vinden wij dan wel weer een meerwaarde.Malinili, misschien dat ik 1 dagdeel ook meer zie zitten, je hebt me aan het denken gezet!Wat leuk om al jullie ideeen en ervaringen te lezen zeg!!!

10 jaar geleden

Leuk deze blog! Het is precies de vraag die ik mij zelf wel eens stel. Mijn zoontje is bijna 1, dus voorlopig is het nog niet nodig.. maar straks. Het lijkt mij wel goed dat ze leren hoe ze zich moeten gedragen in een groep met andere kinderen. Het zijn kinderen van dezelfde leeftijd en ik denk dat ze hier veel van kunnen leren.. Ik zou het t.z.t bekijken of het voor ons handig is. Maar het lijkt mij wel leuk voor hem dat hij met leeftijdsgenootjes kan spelen en ook al een beetje went aan het 'school' gebeuren.. Ik vind overigens ook dat het ene kind van 3 zich prima vermaakt etc en het andere kind van 3 die 'verveelt' zich thuis en is al zo groot dat een peuterspeelzaal niet gek zou zijn.