Snap
  • Kind
  • post

Weer verandering op het KDV

Weer een verandering op het Kinderdagverblijf. Houdt het dan nooit op...

Mijn dochter is vanaf ik weer aan het werk ging een dag in de week naar het kinderdagverblijf gegaan. Niet alleen omdat het nodig was, maar ook omdat wij het als ouders belangrijk vinden om haar met andere kinderen laten leren om te gaan en om te leren dat ze niet altijd op de eerste plaats kan staan, delen etc.

Nu is na 2 jaar haar oude kinderdagverblijf dicht gegaan en moesten alle kindjes verhuizen naar een kinderdagverblijf in de buurt. Het waren niet zo heel veel kindjes (lees een verticale groep 0 tot 4 jaar). Op het nieuwe kinderdagverblijf mochten wij kiezen in welk klasje ze terecht zou komen en met welke kindjes. Hier zou zo goed mogelijk rekening mee gehouden worden. Er zijn hier 2 baby-groepen en 4 peuter groepen. Gelukkig werd ze geplaatst naar onze voorkeur bij een leuke groep in een leuk lokaal achter in het gebouw met een speeltuin eraan waar ze heerlijk kunnen spelen.

Vandaag aangekomen op het kinderdagverblijf blijkt de dat klasjes veranderd zijn. Het vertrouwde klasje waar ze nu bijna een half jaar heeft gezeten is niet meer van haar groepje. Nu zitten ze voorin het gebouw in een ongezellig klasje. In een van de klasjes die mij niet aansprak tijdens de informatie/rondleidingsavond. Ook blijkt een van de twee juffen weg te gaan. Gelukkig blijft de leukste juf wel haar juf. Dan komt er nog eens bij dat ze ook nog eens van dag gaat wisselen zodra ik na mijn zwangerschapsverlof weer aan het werk ga, omdat mijn schoonvader en stiefschoonmoeder niet voor mijn twee kinds en hun nichtje tegelijk willen zorgen. Gelukkig kunnen we dat opvangen door hun een andere dag te laten oppassen en een andere dag kinderdagverblijf.

Gelukkig heeft onze dochter een leuke dag gehad en wilde ze eigenlijk niet naar huis. Alleen het brengen blijft iedere week een drama!!

10 jaar geleden

heey wat een lastig iets dit heb je er wel eens over nagedacht om je kindje naar een gastouder te brengen ze zijn meer flexibel in tijden je hebt gastouders die alleen kindjes onder de 4 hebben of tot 12 kleinere groepen en het is huizelijk het sprak mij eenorm aan en heb nooit problemen dagen wisselen is nooit erg en als ja later of eerder bent ook nie misschien kunnen jullie er iets mee

10 jaar geleden

werk helaas bij zo'n kinderdagverblijf. en weet precies hoe het gaat daar. zo jammer allemaal. ik hoop dat ze er niet teveel last van heeft. en ik hoop dat jullie daar ook je plekje gevinden krijgen net zoals bij het oude kinderdagverblijf.

10 jaar geleden

Wel vervelend zeg zoveel veranderingen. Maar gelukkig hebben de kids er vaak minder moeite mee. Hoop dat jullie nu een beetje stabiel blijven op het kdv...zoveel veranderingen is nooit leuk!

10 jaar geleden

denk dat het voor ouders vaak lastiger/ongemakkelijker is dan voor de kids zelf. fijn dat zij er in ieder geval toch een leuke dag voor heeft gehad.