Snap
  • Kind

weer terug en actief

Na heel lang afwezig te zijn geweest ben ik weer terug van weg geweest. Mijn dochter heeft waarschijnlijk ook ADD net als haar vader!

Onze oudste dochter, 7 jaar oud had een sociaal - emotionele stoornis, daar kwamen we gedurende de afgelopen jaren achter.
Toen ze 4-5 jaar was is er familiare ADD vastgesteld bij mijn man, in eerste instantie blij dat we eindelijk een naam konden geven aan de klachten, maar nu ik erop terug kijk, een nest met problemen waar we tegenaan lopen.

Het begon op het kinderdagverblijf, daar werd geconstateerd dat ze niet wist hoe ze naar andere kinderen moest reageren, wat meestal resulteerde in duwen, trekken, bijten en / of slaan.  Stichting het MEE kwam mee kijken.  Prima dachten we nog, dat zal wel met een 1 of andere cursus gefikst kunnen worden, maar niets bleek minder waar..  Ze dachten aan PDDNOS, nu was ik net onverwacht zwanger van nummer 3, dus mijn man werd bang, bang voor wat er komen ging.  Op de basisschool gingen ze er meteen mee aan de slag. Ze kwam in verschillende werkgroepjes en haar gedrag verbeterde. 

Ze kreeg in het eerste half jaar werkjes en oefeningen mee naar huis, maar daarna stopte het.
We dachten dat het niet meer nodig zou zijn en dat ze daarom geen oefeningen meer mee kreeg.
Dat bleek dus ook niet het geval, ik kreeg tijdens een 10 minuten gesprek te horen dat dat was vanwege het stoppen van de financiering!!?!  Waarom hebben ze daar niks over gezegd??!!

Wordt vervolgd...

9 jaar geleden

wat slecht zeg...pffff....dat moeten ze gewoon zeggen, dan kun je wellicht zelf actie ondernemen...ben benieuwd hoe het afloopt...

9 jaar geleden

Belachelijk dat ze zoiets niet tijdig en duidelijk aangeven. Het gaat wel om (de ontwikkeling van) je kind! Heel veel succes en ik kijk uit naar je volgende blog.

9 jaar geleden

Dat horen ze toch zeker te communiceren. Erg vervelend dat je dochter dat heeft. Veel succes

9 jaar geleden

Wat gek dat ze dat niet communiceren dan.. Succes