Snap
  • Kind
  • Voeding
  • post

WEER borstontsteking!!

Weer een borstonsteking, wanneer stopt het.

Heb weer een borstonsteking. Zn 21 maanden geleden ben ik begonnen met borstvoeding geven. Mijn dochtertje drinkt ze altijd goed leeg, (weer zacht/slap) en heb nooit harde plekken op de borsten wanneer ze klaar is met drinken. Maar helaas vanmorgen wakker geworden met koorts, voelde me goed ziek en ja hoor, flinke knobbel weer in mijn borst en goed rood (knobbel zal wel 4 a 5 cm doorsnee hebben) weer naar de huisarts en krijg meteen antibiotica. Ik denk dat dit wel mijn 15de borstontsteking is. Volgende week staat er een algemeen borstonderzoek gepland en dan gaan ze kijken waar het misschien aan kan liggen. Ik voed mijn dochter op de raarste manieren zodat ze het overal goed leegdrinkt. Hier wordt ik langzamerhand wel goed moe van, telkens die antibiotica enzovoorts. Hebben andere mama;s hier ook last van? Misschien niet zo vaak of juist wel. Wat doen jullie? Bij mijn helpt masseren niet, warmte doet ook niks. Niks helpt behalve de antibiotica. Maar ja dit is ook niet super goed voor je lichaam, het is wel telkens medicijn. Ik krijg amoxolinne (spelling) en dit gaat goed samen met de borstvoeding. Ook blijf ik de pijnlijke borst als eerste geven en zo vaak mogelijk ookal ga ik door de grond door de pijn.

10 jaar geleden

Heey Mama;s denk toch dat ik ga stoppen met de borstvoeding. De borstonsteking duurt nu al ruim 2,5 week, heb al 2 weken kuur gehad en toen was het bovenin bijna weg. Maar dag later op vrijdag voelde ik iets raars bij de tepel. Wanneer mijn kind drinkt dan heb ik 2 tepels op 1 borst, en het doet zoo veel pijn. Ik moet bij elke x dat ze zuigt ergens op bijten of knijpen. Ik ga morgen wel weer naar de huisarts want het plekje groeit ook echt. Ik weet niet of het een melk klier of een melkkanaal is, ik weet alleen dat het veel pijn doet en dat ik niet wil stoppen met voeden. Mijn dochtertje heeft het nog nodig en mijn man ligt in het ziekenhuis voor nog is ruim 5 dagen dus voor de troost wilt de kleine nog lekker drinken.

10 jaar geleden

Nee inderdaad! Ik hoop dat ze vinden wat het is en dat het niet iets ernstigs is! Succes en sterkte!

10 jaar geleden

Dank je wel! Ik draag altijd goed bedekkende kleding, misschien onsexy maar voel me er prettiger bij. Ik masseer meestal tijdens de voeding en dat helpt ook niet. Ik werd er echt gewoon weer mee wakker met een gigantische knobbel. Kouds mag ik er niet op leggen. Heb vasoplasme (zoiets) en koud is juist niet goed. Ben benieuwd wat ze volgende week bij de borstonderzoek gaan vinden, ben wel nerveus ervoor!! Het kan niet normaal zijn dat ik al 15 borstonstekingen heb gehad of zo in minder dan 2 jaar tijd.

10 jaar geleden

Sterkte iedere keer met het borstvoeden en super dat je nog steeds volhoud!! Petje af!! Altijd goed je borsten afdekken als je naar buiten gaat, ook al is het zoals vandaag en morgen zo'n beetje 30 graden! Helemaal omdat jij er zo vatbaar voor bent. Masseren en warmte helpen niets zeg je, ook niet als je masseert tijdens het voeden? Ik heb dan wel geen ontstekingen gehad maar zodra ik de extra druk voelde dan hup tijdens het drinken was ik mijn borst op die plek aan het stimuleren en masseren. Warmte help niet zeg je maar heb je wel eens iets kouds geprobeerd? Vroeger deden ze dat met een koolblad of een bevroren maandverbandje er om heen leggen? Ik kan me voorstellen dat als je misschien maar 1 kindje kan krijgen dat je dan zolang mogelijk van alle dingen wilt genieten! Dat houd je waarschijnlijk ook op de been! Ik hoop dat de ellende van onstekening snel voorbij mag zijn!