{{ message.message }}
{{ button.text }}

We hebben een diagnose, het leven met aanpassen begint!

Na een lange weg met veel pijn en verdriet hebben we een diagnose. Fijn maar ook eng wat staat ons maar vooral Finn te verwachten...

Afbeelding blog 'We hebben een diagnose, het leven met aanpassen begint!' Achtergrond blur afbeelding

Na een lange weg te hebben afgelegd hebben we eindelijk een diagnose. Finn heeft Coeliakie. Alles wat voorheen gewoon was, is nu ineens anders. Spontane dingen kunnen niet meer maar we gaan het redden. 

Je ziet Finn elke dag opnieuw opleven. Wat ander eten met je kan doen. Wel neemt het schuldgevoel en de boosheid toe. Elke dag opnieuw maakte we ons kind nog zieker maar wij wisten dit niet, de boosheid richting de kinderarts omdat hij niet naar me wilde luisteren! 

We schrijven ons in bij de NCV (Nederlandse coeliakie vereniging) en gaan ons er in verdiepen. De artsen willen Finn streng onder controle houden en al snel werpt onze nieuwe levensstijl vruchten af en wordt er in het ziekenhuis verteld dat ik trots op mezelf mag zijn. Van torenhoge antistoffen gaat Finn al na 9 maanden naar "normalere" waardes. Inmiddels is Finn goed op weg om een normaal leven te krijgen, van zijn spraakachterstand is op dat moment ook geen sprake meer. Alleen de diarree blijft. Weer gaan we de medische mallemolen in, want omdat zijn waardes goed dalen moet de diarree afnemen. In januari 2016 zijn we weer in het ziekenhuis en wordt Finn opgenomen om een darmonderzoek te doen. Ik ga inmiddels kapot van verdriet, ben moe van het strijden maar we moeten door....

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je