{{ message.message }}
{{ button.text }}

We gaan weer door

Mijn blogs niet op FB plaatsen. De negativiteit op het platform heb ik niet nodig.

Afbeelding blog 'We gaan weer door'

Na het telefoontje van de tante en oom van mijn man kan ik niet anders zeggen dat ik des duivels was. Gewoon het feit dat ik al die tijd wel wist wat mijn schoonmoeder deed, en met name uit ervaringen dat ze altijd over iedereen negatief praat .... dit is de bevestiging dat ze dit dus ook over mij doet en mij in een dusdanig slecht daglicht zet over de rug van onze zoon. Na het telefoontje van oom en tante was het hier even rustig. Tot de telefoon hier ging. Mijn schoonmoeder, hoe is het met jullie ik kom graag op visite. Kunnen we gezellig leuke dingen doen. Het engeltje op mijn schouder zei: niet reageren doe als of je van niets weet, het duiveltje op mijn schouder zei.... zeg haar de waarheid ga niet mee in haar verhaal en gedrag en kom voor jezelf op. De strijd tussen de duivel en de engel werd gewonnen door de duivel. Ik ben gigantisch uitgevallen tegen haar, en dat ik bij mijn laatste woorden dat ik haar gedrag spuugzat was een soort van trots voelde. Ik heb haar de waarheid gezegd, ik heb gezegd dat ik haar gedrag niet accepteerd. Ik heb haar gedrag even een spiegel gegeven. Deze reactie was van korte duur, want tja ( ik had het kunnen weten) ze had weer een weerwoord. ik spreek helemaal niemand ik kom alleen bij mijn kinderen. Het is allemaal niet waar wat je zegt. Besloten de telefoon op te hangen , geen zin in gedoe en mijn dag te laten verpesten. Half uur laten telefoontje van mijn man wat er tussen zijn moeder en mij was voorgevallen. In eerste instantie vond hij het niet kunnen, anderzijds weet hij hoe zijn moeder is. Maar goed het is en blijft zijn moeder ik kan hem in deze niet voor het blok zetten te kiezen. Ze komt volgende week dan praten we het uit... en zo geschieden de zaterdag kwam. Omdat zij geen rijbewijs heeft is ze afhankelijk van het openbaar vervoer, we halen haar dan als ze komt op bij het station. Omdat we de zaterdag niets gehoord hadden over Hoelaat bij mijn man aangegeven dat ze echt niet zou komen. Anders had ze het wel laten weten. Mijn man was er heilig van overtuigd dat ze kwam. Dus hij keurig om 12:00 richting station, daarvoor boodschappen gehaald want ze zou komen lunchen. Aangegeven dat ik met haar geen discussie aan zou gaan. Ik was uitgesproken... dit zou nergens naar toe gaan. Om 13:00 was mijn man nog niet terug, toch maar gebeld waar hij was. Toch nog op het station, gevraagd of zijn moeder er al was. Nergens te bekennen.... wederom benoemd dat ze niet komt.
13:30 kwam hij thuis... zonder zijn moeder... snapt hij niets van... om 15:00 telefoon van zijn broer, die was benaderd door zijn oom waar moeders uithing. Ze zou het weekend lang naar haar broer gaan aan de andere kant van het land... ook daar was ze niet.. Dubbele afspraak maar nergens verschenen. Hele dag naar de knoppen waar ik nog meer van baalde, het was namelijk een heerlijke dag. Telefonisch was moeders niet bereikbaar, zeker weer ergens een gratis sim kaart gevonden met tegoed en haar nummer niet doorgegeven. De spanningen zijn toen erg opgelopen. Gewoon weg omdat ik aangaf dat ik niet meer wil dat zij het het weekend komt. Ik wil niet dat ik mijn vrije dag op hoef te offeren aan iemand die zo negatief over mij praat en die niet werkt dus makkelijk op dagen kan komen dat mijn man thuis is... maar door de weeks is ze druk met .... niets....
uiteindelijk zijn hier de gemoederen aardig rustiger geworden na een goed gesprek. Ik heb mijn man uitgelegd dat ik niet de dupe wil worden van het gedrag van zijn moeder, dat de messen in mijn rug echt keihard aankomen, en dat ik het geplease die kant op echt niet meer trek.... eindelijk een begrip moment vanuit mijn man die niet door leek te hebben wat er gebeurden.

Het weekend er op was de dochter van mijn zwager jarig. Natuurlijk gaan wij daar heen... en ja hoor... de confrontatie hadden we getracht te voorkomen door te vragen wanneer oma op verjaardag kwam. Helaas was het idee mooi, maar de uitwerking verliep geheel anders......

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je