Snap
  • Kind

We beginnen weer van voor af aan :(

In de vakantie ging het prima met drinken, maar ze zit nog geen dag op school en het feest begint weer!!

Wat ging het goed in de vakantie! Eindelijk hadden we het ritme van normaal drinken weer te pakken, pppfff, een hoop stress minder. Af en toe een waarschuwing, maar daar bleef het bij (kon ook niet anders eigenlijk, want ze was weer de hele dag bij mij in de buurt)

De vakantie loopt ten einde, het weekend nog hele leuke dingen gedaan om het positieve gevoel te benadrukken en toen was het maandag........ Madammeke mocht weer naar school...... en daar begon het hele gezeur weer opnieuw :( Weer op de trap als ze niet luistert als ze moet drinken, blijven volhouden!! Ze begint alweer goed, als ze gelijk dinsdag ochtend zonder eten naar school verdwijnt, haar yoghurtje voor haar darmen dus op school moet op eten. Gaan we dan nu ook met het eten gekke fratsen uithalen? Dan maar honger, drinken is belangrijker heeft de dokter gezegd. We moeten volhouden, het is voor haar eigen bestwil en het zal toch niet zo zijn, dat zij de boel gaat regeren! Luisteren, dat moet ze doen!! Vol goede moet beginnen we vandaag weer een nieuwe dag..... en ja hoor! Om half 12 word ik door de juf gebeld dat ons dametje op de wc op school zit te gillen van de buikpijn en dat ze haar poep er niet uitkrijgt.... gek hè!!! Ik heb haar mee naar huis genomen, haar een glas met sap en medicijnen gegeven (in de hoop dat ze weer normaal kan poepen), terug naar school om mijn zoontje te halen, terug naar huis om te eten (wat weer dramatisch was en ze op de gang heeft gezeten omdat ze niet ging drinken, hopeloos word je er van!!) en de 2 schatjes weer naar school gebracht, ppfff. Hopelijk gaat de rest van de middag straks goed en kunnen we weer met frisse moet de volgende dag in ;) En volhouden hè!!!!

10 jaar geleden

Ja tuurlijk!! Dat is ook zo. Het is, dat weten we dan inmiddels, een schreeuw om aandacht omdat ze overdag nu niet meer bij mij is. De juffen werken gelukkig super mee, ik hoef maar iets aan te geven en ze pakken het op. De regels die thuis gelden, dat ze eerst moet drinken en dan pas mag eten, gelden op school ook. Nou moet ik zeggen dat het op school best redelijk gaat, thuis is ze nog steeds aan het kijken tot hoe ver ze kan gaan. Die rek is er op het moment ff uit. Hopelijk ziet ze gauw in dat ze hier niks mee bereikt, even volhouden dus maar ;)

10 jaar geleden

Ja Nienke, ik denk wel dat dat het is. Ze heeft me voor de vakantie uit haar zelf vertelt, dat ze het moeilijk vind om mij te houden :( Mijn hart brak.... Ze mist mij gewoon en ik denk dat dat tijd nodig heeft. Ze heeft haar eerste jaar op het kdv gezeten, maar sinds ik thuis ben komen te zitten is ze constant bij mij geweest. Dan is nu natuurlijk echt het roer om. Vandaag heeft ze het wel heel bond gemaakt hoor, ik hoop echt dat het morgen beter gaat..... We zullen zien.

10 jaar geleden

Het lijkt mij ook een vorm van aandacht vragen. Maarja dat weet je natuurlijk nooit zeker dat is het jammere. Ik weet niet of ze op school ook eten en drinken. Ik ben zelf kleuterjuf en bij ons eten en drinken de kleuters een kwartiertje samen in de klas. Ik heb ook een kindje dat erg weinig drinkt. Die heeft een flesje bij zich en dat moet op. Op school is dat ook geen probleem, omdat iedereen het doet. Misschien zou je dat eens kunnen proberen. Met de juf afspreken dat wat ze mee krijgt ook op moet. (misschien doen jullie dat wel al) Probeer er rustig onder te blijven want het is nog altijd een machtsmiddel van de kinderen. Want wij als ouders willen dat ze eten en drinken.

10 jaar geleden

Wat vervelend dat het weer even wat minder gaat. Heeft het misschien iets met school te maken en dat ze op deze manier jullie aandacht probeert te trekken? Veel succes met alles!