{{ message.message }}
{{ button.text }}

Waterpokken, Snot en Tanden.

Afbeelding blog 'Waterpokken, Snot en Tanden.'

Goh wat gaat dat eerste jaar van je mini toch snel, en wat maken ze toch veel mee! Van iets wat niks kan, huilt, poept en slaapt, naar een flink doorstappend, kletsend, klappend kind!

Rond kerst kreeg madammetje al haar eerste 2 tandjes, die zaten er gewoon ineens. Tikten tegen de lepel tijdens het avondeten.. Helaas gaan haar nieuwe tandjes niet net zo gemakkelijk als de eerste twee destijds. Ze heeft er flink last van. Huilerig, veel slapen, slecht willen eten en kwijlen, poepen en kauwen. Gelukkig wilde ze vanmorgen wel een beetje detinox op haar tandvlees, ik hoop dat het haar helpt. Een paar weken geleden toen ik ook al tandjes vermoedde werd het nog opzij gebeukt en uitgespuugd, dus dit is al een hele vooruitgang ;)

Ook laat ik haar op vanalles kauwen, vindt ze erg prettig. Zelf stukjes eten gaat nu ook wel goed, al is klaar ook echt klaar en *smijt*  weg ermee. Zal morgen bij de supermarkt weer eens komkommer meenemen en uit de koelkast geven, zodat het een beetje verdoofd. Bijtringen vindt ze namelijk helemaal niets!

Ook het snot blijft komen. Steeds als ik denk dat het over is, komt het een week later weer terug. Gelukkig heeft mama altijd een potje Luuf in de kast staan (bakje heet water met luuf doet wonderen tegen hoesten en opent lekker haar neusje) en leggen we dan onder haar matras een dun kussen zodat ze iets omhoog ligt.  Hopelijk verdwijnt haar snot als sneeuw voor de zon als het eenmaal een keertje...ooit..het moet toch kunnen... zomer? (of dan in ieder geval iets van lente?) wordt..

En dan de afgelopen meivakantie waren ze daar...de waterpokken! Vooral op haar hoofdje en in de luier heel veel spikkels...Zo zielig! Heb haar 1 dag ook gewoon zonder luier op oude handdoeken laten spelen zodat het lekker kon luchten en niet in de luier bleef broeien.. Ook van VSM gel gehaald wat ook de jeuk verlicht en bij mijn moeder zemelen gehaald. Dat was hier thuis de gouden tip!! Heb haar de eerste twee dagen dat ik ze had, twee keer in badje gedaan. Merkte gelijk dat ze zich beter voelde. Daarna nog 3 dagen 1 keertje. Werkte goed en snel. Ze zat meteen minder te krabbelen, werd rustiger en vrolijker en de blaasjes droogden snel uit.

Als deze tanden door zijn, hopen we weer eventjes te kunnen genieten zonder alle ziekteklachten en pijntjes hoor.. Maargoed dat we niet alles onthouden hebben van vroeger denk ik dan! ;)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je