{{ message.message }}
{{ button.text }}

Waterpokken en eczeem

Hallo dames!! Allereerst excuus dat ik mijn goede voornemen al in de eerste maand van het jaar liet vervagen... Ik heb niet genoeg de tijd genomen om even te bloggen en te reageren, maar om eerlijk te zijn stond mijn hoofd daar ook totaal niet naar. Ondertussen zijn er een paar herkenbare blogs voorbij gekomen welke de situatie waar ik in zat feilloos omschrijven. Om privacy redenen ga ik daar niet verder op in maar laten we zeggen dat ik in een emotionele rollercoaster heb gezeten waarin verdriet en vreugde elkaar nauw opvolgden. Maar nu: waterpokken...

Afbeelding blog 'Waterpokken en eczeem' Achtergrond blur afbeelding

Maar ik ben er weer, nog wel wat beschadigd hier en daar, maar met weer tijd in mijn hoofd om te gaan zitten en weer eens een blog te schrijven. Ik heb zelfs voor het eerst geen artikel geschreven binnen de deadline *schaam*. Mijn kleine mannetje ligt nu heerlijk te slapen en heeft de waterpokken, arme jongen. Het begon afgelopen donderdag met wat rode vlekjes op zijn buik. 's Avonds leken het blaasjes te zijn, maar zeker weten deden we het niet. Vrijdag op het kinderdagverblijf waren het wel iets meer vlekjes met blaasjes maar zelfs de juffies twijfelde of het wel waterpokken waren. Zaterdag werden het er alleen maar meer en zelfs vandaag komen er nog nieuwe plekken bij...

Ik dacht altijd dat waterpokken binnen een paar uur over je hele lichaam zaten en dat het niet dagen nodig heeft, helaas klopt dit niet. De plekjes in zijn gezicht beginnen nu te jeuken dus we proberen Kian zoveel mogelijk af te leiden zodra hij wil krabbelen en zeggen dat hij zichzelf moet aaien. Tot nu toe lukt het redelijk. We smeren hem nu drie keer per dag in met een middeltje van VSM. Lastige is alleen dat Kian last heeft van eczeem en op precies de meest gevoelige plek, open blaasjes heeft.

Gevolg: we mogen niet smeren met de vettige crème op de pokken en al helemaal niet met hormoonzalf waardoor de plek ook nog eens jeukt door de eczeem... Aangezien de pokken zich langzaam over zijn hele lichaam verspreiden zijn er flinke droge plekken ontstaan en vrees ik dat de eczeem die we zo goed onder controle hadden binnen no time weer terug is :-( Iemand tips?

Omdat sommige plekken er al vrij heftig uit zien, het lijkt wel ontstoken, maar volgens mij hoort dat een beetje bij waterpokken, heb ik besloten hem morgen niet naar het kdv te brengen. Hij is verder gelukkig niet ziek, alleen wat sneller hangerig, maar het infectiegevaar op het kdv is groter dan thuis. Dan maar een dagje niet werken, voor hem toch ook wel fijn dat hij lekker thuis kan blijven en met mama kan kroelen toch?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je