{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat voel ik me schuldig!

Gelukkig is het grootste schuldgevoel al van de baan, maar het is nooit leuk als je kleintje zich zeer doet.

Afbeelding blog 'Wat voel ik me schuldig!'

Het is me al vaak gezegd; dat jij nog nooit met spoed naar een dokter of een ziekenhuis moest, is voor ons een raadsel hoor. Ik heb namelijk 2 spring-in-het-veldjes! Sinds de jongste kan staan, doet ze niets anders meer dan rondlopen/rennen/klauteren/klimmen/sjouwen. Na het tanden gedoe, stond het volgende er alweer klaar voor..

Ze kan tegenwoordig ook in de bank klimmen, iets waar ik niet geheel gelukkig mee ben. Meestal doet ze het als wij ook in de bank zitten, anders doet ze het niet namelijk. Dat is dan weer wel fijn, maar daar hou ik dan weer net te snel rekening mee. Zoals ook afgelopen woensdag. Ze had lekker haar middagdutje gedaan en nadat ze beneden wat gedronken had, ging ik met haar naar de woonkamer, naar grote zus. Ik wilde even snel het eten op gaan zetten, alles stond al klaar, dus het was een fractie van een seconde. Ik hoorde al het geluidje wat ik liever niet hoor; een vettig lachje. Meestal doet ze dan iets wat niet mag. Net als ik de woonkamer in loop, zie ik haar snel in de bank staan. Ik loop voorzichtig op haar af, in de hoop dat ze me niet ziet. Maar dat doet ze wel en ze zet de vaart er in, ik vlieg er op af, en ben echt net 1 stap te laat, ze valt keihard, voorover, recht op haar hoofdje. 'Gelukkig' brulde ze het enorm uit, wat dan meestal weer een goed teken is. Ik heb haar flink getroost en het eten even gelaten voor wat het was.

Maar dan.. De klap was best groot, en daar schrok ik zelf behoorlijk van. Ik heb pas iets met de oudste gehad, en toen zijn we er die nacht een aantal keren uit geweest, gewoon uit gevoel dat het veiliger zou zijn als we er alert bij zouden blijven. We besloten dat dit de komende nacht ook weer nodig was, dus hebben we een paar keer onze wekkertjes gezet. Gelukkig sliep mevrouw lekker en bleek ze nergens last van te hebben.

Maar daarnaast; het schuldgevoel. Ik voel me altijd schuldig als er iets met mijn kindjes gebeurd. Ik doe het echt niet met opzet, dat weet ik ook wel, maar soms denk ik; had ik maar net sneller geweest, of had ik maar net wat beter op gelet. Maar goed, een ongeluk zit in een klein hoekje. Ze is weer helemaal opgeknapt en is weer vrolijk zat! Nu maar hopen dat het weer even rustig blijft hier in huis! ;)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je