{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat vindt jouw kindje van een prik?

Afbeelding blog 'Wat vindt jouw kindje van een prik?'
Niemand houdt  ervan om geprikt te worden. Even wegkijken of op je tanden bijten. Vooral voor veel kinderen is dit vaak een drama. Alleen bij het aanzien van de naald springen de tranen al in de ogen. Maak er vooral zelf niet een groot ding van dat jullie een prikje gaan halen. Wanneer je een kindje van te voren uit gaat leggen wat er allemaal gaat gebeuren en dat het pijn kan doen wordt het te beladen en dat is natuurlijk nergens voor nodig. Eenmaal aangekomen bij de dokter kun je vertellen dat er straks een naaldje even kort in zijn of haar arm komt en als die eenmaal weer eruit is, hij/zij een beloning krijgt. Vroeger toen ik zelf een prikje ging halen vroeg de dokter altijd of mijn moeder me vast wilde houden. Dit deed mijn moeder niet, zij had hier goed over nagedacht. Het prikje was iets naars en dit kreeg ik van een onbekend en in mijn ogen, een eng persoon. Wanneer ik ging huilen en het prikje over was kon ik terug naar de veilige plek, bij mijn moeder en werd ik getroost. Op deze manier was ik op het "nare prik moment" niet bij mijn moeder waardoor ik daarna snel getroost was als ik weer bij haar was. Er zijn vaste vaccinaties die een baby krijgt, als de ouders daarvoor kiezen. Soms treed er een virus op en dan moeten opeens kinderen of ouderen van een bepaalde leeftijd ingeënt worden. Hiervoor word je dan opgeroepen. Heb jij ook manieren die helpen om je kindje te troosten of rustig te houden?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je