{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat te doen als je kind stikt?

Afbeelding blog 'Wat te doen als je kind stikt?' Achtergrond blur afbeelding
Het is een heftig onderwerp, waar ik eigen liever niet over had geschreven. Maar ik moet het kwijt. Afgelopen november maakte ik het al een keer mee met de dochter van een vriendin van mij. Zij stikte zowat in een snoepje. Op haar knietjes zat ze kokkend voor de tv terwijl ze knalrood werd. Alleen haar zusje was bij haar, maar haar moeder hoorde opeens iets wat niet klopte. Alsof het een instinct was. Ze rende naar haar toe en opa maakte er snel een einde aan. Het liep goed af, maar de schrik zat er aardig in. De volgende dag was ik er nogsteeds van geschrokken. Ik besloot thuis allerlei frutsels van mijn dochter weg te gooien die te klein waren om mee te spelen. Dat gaf me op dat moment even een beter gevoel. Ook heb ik meteen vanalles opgezocht op internet, met name over de heimlich greep. Gisteren moest ik het helaas even zelf mee maken. Ik was een middagje met mijn dochter in de stad. Ik besloot de middag af te sluiten met het eten  van een vietnamese loempia. Die kraam staat al jaren in mijn stad en het zijn mijn favoriete loempia's. Terwijl mijn dochter aan het smullen was bij de bushalte, bleef het even hangen in haar keel. Ze maakte een stikkend geluid en keek doodsbang uit haar ogen. Ik liet alles uit mijn handen vallen en greep met mijn handen naar het stukje loempia wat ik in haar keel zag zitten. Het duurde maar een paar seconden, want het stukje gleed gewoon verder haar keel in en er was niks meer aan de hand. Ze begon troosteloos te huilen. Ik voelde me compleet machteloos, maar was blij dat ze huilde, want dat kon alleen als dat stukje niet meer vast zat. Ik gooide de loempia weg en besloot meteen al nooit meer een loempia te halen. Het zal me nu iedere keer herinneren aan het feit dat m'n kind er bijna in stikte. Heb jij ooit zoiets heftigs meegemaakt? Zoja, hoe handelde jij toen en hoe voelde jij je erbij?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je