{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat school met een kind kan doen

Afbeelding blog 'Wat school met een kind kan doen' Achtergrond blur afbeelding

Oké, een tijdje geleden schreef ik een blog over het gedrag van mijn oudste dochter. Inmiddels ben ik er achter wat het gedrag veroorzaakt....

Amber gaat sinds april naar school. Ze is een heel gevoelig kind, dus dat dit niet zonder slag of stoot zou gaan had ik wel verwacht. Al snel leek het karakter (of in ieder geval haar gedrag) van mijn kind totaal te veranderen. Van een knuffelig, lief, gevoelig kindje, veranderde zij in een kind wat gemene opmerkingen maakte, constant de confrontatie aan ging en soms zelfs bijna agressief gedrag vertoonde. Ik zat met mijn handen in mijn haar en vroeg me af wat ik toch verkeerd deed? Want uiteraard zocht ik meteen de reden bij mezelf (typisch iets voor jonge moeders;)).

Toen brak de zomervakantie aan. Eerst een weekje thuis, waarvan ze 2 dagen naar de bso ging. Daarna gingen we op vakantie met het gezin. En ineens besefte ik me hoe gezellig het was! En hoeveel energie Amber had. Het was alsof ik mijn oude Amber weer terug had. Ook mijn man zei het. We schrokken ervan hoe groot het verschil was. 

Een week later zei mijn moeder precies hetzelfde. Ineens was ze niet meer brutaal, zocht ze geen ruzie meer en hadden we het gewoon echt weer fijn met elkaar. Wat een verademing en wat een opluchting dat het dus NIET aan mij lag! 

Maar nu is het donderdag en maandag begint school weer....Ik zie er ontzettend tegenop. Ze hebben nu wel voor het eerst een continue rooster, mogelijk geeft dat al meer rust. Amber gaat nu elke dag tot 2 uur naar school. Om de week zijn de 4 jarigen op woensdag vrij. Ik zit er sterk aan te denken om de komende tijd, nu ze nog 4 is, haar sowieso elke woensdag thuis te houden. Misschien geeft dat ook wat meer rust.

Ik ben heel erg benieuwd wie dit herkent en of jullie tips hebben om hier mee om te gaan?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je