{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat nou als een gender neutrale opvoeding niet bij je kind past.

Mijn dochter is echt een meisje meisje. En dus vindt zij dat roze voor meisjes is en auto's voor jongens..

Afbeelding blog 'Wat nou als een gender neutrale opvoeding niet bij je kind past.' Achtergrond blur afbeelding

Aller eerst.. het maakt ons niet uit waar haar voorkeur ligt of waar onze dochter mee speelt. Ik wil alleen schrijven dat je soms iets wil van je kind, of zelf een bepaalde visie hebt maar dat kinderen zelf kiezen wat ze leuk en mooi vinden 😊 Wij laten Cato daar in vrij.

Dat Cato echt een meid in hart en nieren is dat wisten we al. Ze houdt ontzettend van de "typische meisjes dingen" zoals roze, poppen en Barbie's, jurken en rokjes. De aanhalingstekens zet ik er bij omdat wij (haar vader en ik) niet typisch iets voor alleen jongens of meisjes vinden. Een jongen kan roze ook mooi vinden en willen stralen in een prinsessen jurk of een meisje dat houdt van race auto's en voetballen. 

Dit proberen wij onze dochter ook bij te brengen maar het gaat er bij haar niet in.. 

Afbeelding blog 'Wat nou als een gender neutrale opvoeding niet bij je kind past.'

Een paar weken voor Sinterklaas kwamen natuurlijk de grote speelgoedboeken weer binnen. Cato mocht aan de slag met schaar en lijm voor haar verlanglijstje en ze bladerde enthousiast door het grote boek. Toen ze bij een pagina kwam met auto's, treinen en racebanen riep ze duidelijk: "dit wil ik niet, dit is voor jongens!!".

Ik vroeg haar waarom ze vindt dat dat voor jongens is, als zij dat leuk vindt dan kan ze toch ook met dat speelgoed spelen? Maar nee. Madame wat er heel stellig in. Die stoere monstertrucks en andere voertuigen zijn voor jongens. 

Hoe graag je soms je kind ook iets wil leren over hoe jij naar bepaalde situaties kijkt, soms is een eigen mening of standpunt te sterk. Ook van een drie jarige. Toch zullen wij nooit zeggen dat iets alleen voor jongens of meisjes is. Ik hoop dat ze leert dat het niet uitmaakt waar van of van wie je houdt, dat jongens ook roze glitters mooi kunnen vinden en dat zij ook met een stoere auto kan spelen.

Toen ik nog zwanger was riep ik altijd hard dat mijn dochter echt niet omringt zou worden met alleen maar roze. Maar ja, ze houdt er gewoon van. Roze , prinsessen, jurkjes, nagellak, poppen en melodrama haha. Typisch een meisje, zullen vele zeggen ;-) 

Afbeelding blog 'Wat nou als een gender neutrale opvoeding niet bij je kind past.'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je