{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat moet ik hiermee?

Al eerder schreef ik over het slechte slapenvan onze jongste. Na een betere periode gaat het weer minder, maar heb ik de oorzaak ontdekt?

Afbeelding blog 'Wat moet ik hiermee?'

In een eerder blog schreef ik enthousiast dat, na ruim een jaar slecht slapen, onze jongste dochter al 2 weken doorsliep in haar eigen bed. 

Al die maanden maar 3 à 4 uur op een nacht slapen hadden mij en haar volledig uitgeput en ik merkte een behoorlijk verschil in het humeur bij ons allebei nu we beter sliepen. Helaas bleek het doorslapen een fase waar we maar even van hebben mogen proeven.

Want na 4 weken werd ze steeds wat vroeger wakker, eerst om 6 uur maar al gauw werd dit, net als eerst, al om 11 uur 's avonds. De avonden dat ik naar bed ging omdat dochterlief zich niet terug in bed liet leggen, en dus bij ons sliep, werden weer meer.

Ik probeerde positief te blijven want ze werd in ieder geval niet tientallen keren op een avond wakker. Althans op dat moment niet..

Het duurde niet lang voor ze ook 's avonds weer onrustig sliep en veel wakker werd. Gelukkig liet ze zich nog steeds troosten tot de klok 11 uur geslagen had. Maar al het op en neer rennen van beneden naar boven brak me op. Bovendien begon ik ook last te krijgen van bekkeninstabiliteit wat het niet makkelijker maakte.

Normaal gesproken kreeg onze jongste nog een fles van 150cc voor het slapen gaan. Een paar avonden terug stond ik zo te suffen dat ik per ongeluk i.p.v 150cc, een fles van 90 cc maakte. Ze dronk hem leeg en was tevreden, viel makkelijk in slaap (doet ze gelukkig altijd, overdag en 's avonds) en toen ik halverwege de nacht wakker werd besefte ik me dat ik haar nog helemaal niet gehoord had die avond en nacht. 

Niet veel later werd ze alsnog wakker en sliep verder bij ons maar toch, ze sliep ineens bijna 5 uur langer in haar eigen bedje!

De volgende avond probeerde ik weer een fles van 90cc en ook deze avond en nacht gingen vele malen beter. Om half 4 's nachts legde ik haar pas bij ons in bed en daarvoor hoefde ik haar maar 1 keer te troosten.

Mijn vriend en ik zeiden tegen elkaar dat dit toch wel opvallend was. Zou het dan aan de flesvoeding liggen? Zou dat het misschien al die tijd geweest zijn? We zitten vol met vragen want de laatste tijd merkten we op dat ze ook wat uitslag in haar gezicht en op haar borst heeft. Koemelkeiwitallergie misschien?

Ook voel ik me schuldig, ik heb er geen moment aan gedacht (en ook het advies nooit gekregen) eens andere voeding te proberen. Zou hier de oorzaak van het probleem in zitten?

Vanavond ga ik haar een nog kleiner flesje geven en zien hoe dat gaat. Maar ook al krijgt ze dan snel geen flessen meer, als het goed gaat, moet ik hier dan alsnog wat mee doen? Misschien eens langs de huisarts gaan? Ik weet het nog niet goed maar hopelijk zijn we nu dichtbij de oplossing!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je