{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat leuk, die schoonfamilie!

Afbeelding blog 'Wat leuk, die schoonfamilie!'

Het was de laatste verjaardag van mijn vriend, die hij als kindloze man zou vieren (9 dagen later werd de kleine geboren). Mijn vader, diens vriendin en mijn schoonouders waren bij ons thuis. Mijn vaders vriendin, vanaf nu A., zat een beschrijving te lezen van het zelf maken van een quilt. Zij en ik zaten daar zo over te praten en mijn schoonmoeder gaat zich ermee bemoeien. Op zich niet erg, tot ze opstaat, de beschrijving uit de handen van A. pakt (die duidelijk nog aan het lezen was) om ons eens even te vertellen hoe alles in elkaar steekt. Ik had de neiging die beschrijving uit haar handen te trekken en terug aan A. te geven. Waarom deed ik dat niet? Ik weet het niet. A. zelf maakte een opmerking, maar dat was voor dovemans oren. En zo is mijn schoonmoeder.

Ze bemoeit zich (als ze hier is of wij daar) met de opvoeding. Drinkt de kleine uit een gewone beker? Dat kan niet. Hij moet er zelf klaar voor zijn (als hij onze glazen zelf pakt om te drinken, is hij er klaar voor in mijn ogen) en hij moet eerst uit een beker drinken met twee grote oren. Dat is makkelijker vasthouden. Je ziet dat een gewone beker prima gaat, dus zit niet te zeiken *zucht*.

Met vier maanden ging meneer al staan (uiteraard moesten wij hem vasthouden, maar op eigen kracht hield hij zijn lichaam omhoog). Dat kon niet, was uit den boze, want dan zou hij o-benen krijgen!! Hier hebben we niet naar geluisterd. En hij loopt prima nu (bijna een jaar later) met perfect rechte beentjes.

Laatste puntje, waar ik echt heel pissig om was: Zonder onze toestemming foto's van haar met die kleine op facebook plaatsen. Waar haalt ze het lef vandaan????

Goed. Voordat de kleine er was kon ik het prima met haar vinden. Maar sinds hij er is? Liever niet.

Laatst moest ze maar slikken dat Sinterklaas bij mijn vader wordt gevierd ipv bij mijn schoonouders thuis (waar het naar sigaretten meurt, wat zij zelf niet ruiken. Daar zet ik mijn kind niet in!) Dat vond ze niet leuk. Ze wilde er blijkbaar met mij over praten, want ze appte mijn vriend: Als ik Kellen bel, hoef ik niet afgekat te worden. Mijn vriend was niet gediend van die opmerking. Ik ook niet, maar besteed geen aandacht aan zulke woorden. Als ze ergens mee zit, moet ze de ballen hebben dat recht in mijn gezicht te zeggen.

Hoe is de relatie met jullie schoonfamilie?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je