{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat kan een kleine het je toch moeilijk maken hé!

Onze kleine meid houdt ons voor de gek, en niet zo'n beetje! De frustraties lopen steeds hoger op, wat doen we toch verkeerd!?

Afbeelding blog 'Wat kan een kleine het je toch moeilijk maken hé!'

Het is sinds een aantal maandjes dat ze enorm kwakkelt van goed eten naar slecht eten. Maar was ze de laatste tijd toch heeft, we worden er in ieder geval enorm gefrustreerd van! Ze wilt gewoon NIET meer eten, en niet eens meer proberen of iets. Ze is nu 1,5 jaar en altijd heb ik gelachen als mensen zeiden; let op, daar zit pit in! Toen ze als baby'tje nog lekker bij me lag, dacht ik; waar praten ze over? Hoe kan je dat nou zien!? Nu denk ik; ze hadden allemaal gelijk! ;)

Maar back to food, het is dus een regelrecht drama. Vorige week waren we het flink moe, want ik doe elke keer netjes de moeite om een lekker vers potje te maken, en vaak kan ik haar deel regelrecht de kliko in gooien. Dit geldt trouwens voor alle maaltijden, ook boterhammen, crackers, beschuiten en ga zo maar door, mevrouw wilt het niet! Wat het extra raar maakt, is dat ik vrijdag van het kdv een appje kreeg, alle boterhammen op vandaag! Daar had ze de dag ervoor ook niet willen eten, en nu ineens wel. Ik dacht; yes, wat haar ook dwars zat, het is weg! :) Helaas begon ze zich weer hetzelfde te gedragen en at ze weer niet, ook niet bij mijn ouders.

Vandaag veel extra fruit en een yoghurtje meegegeven, omdat ik niet meer begrijp hoe die kleine meid nog zo vol leven kan zitten. Toen ik ze op ging halen, zeiden ze me voorzichtig; ze heeft alle 4 haar boterhammen op vandaag (ze eet er 's ochtends en 's middags). Ik haal ze net na de middag op en ik had na het werk gauw mijn auto ingeruild voor mijn fiets, vinden ze geweldig! Ik fietste naar huis en raakte steeds meer gefrustreerd, wat doen we toch fout!? Ik dacht; wie weet had ze last van haar tandjes en is het vandaag weer over. Vol goede moed kookte ik gewoon weer voor haar mee, want dat doe je toch elke keer. Maar ook dit maal wilde ze niet eens proeven, geen soep of niks! Ze huilt continu tijdens het eten en ik, ik ben echt ten einde raad, ik weet het echt niet meer. Waarom daar wel en bij ons niet? Gelukkig bij mijn ouders ook niet, anders zou ik denken dat het écht aan ons zou liggen.

En elke keer ga ik terug, zou ze zich niet lekker voelen dan? Nja wel raar dat ze niet eens probeert.. Zou het zijn zoals de mensen altijd gezegd hebben; dat wordt een pittige tante, wat ze inmiddels ook wel is.. Maar we zitten dus een beetje met grote frustraties in huis, het is gewoon niet meer gezellig met het eten, het moment waarop onze oudste altijd lekker haar verhalen met ons deelt, en dat gaat nu gewoon niet zo goed. Ik mis het ook wel, dat eten zonder problemen.

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je