{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat je je kind gunt...

Elke ouder gunt zijn kind een fijne schooltijd en leuke vriendjes. Maar wat doe je als het niet zo gaat als je zou hopen?

Afbeelding blog 'Wat je je kind gunt... '

Mijn zoontje van 6 is een gevoelig jongetje. Een jongen die veel nadenkt over hoe de wereld in elkaar zit. Die nadenkt over waarom kinderen de dingen doen of zeggen, zoals dat gebeurt. Een jongen die - wellicht tegen zijn leeftijd in - zijn vriendjes echt ziet als vriendjes en niet als 'uitwisselbaar' waar hij de ene dag mee speelt en de andere dag tegen zou zeggen 'je bent mijn vriendje niet meer'. Hij is pienter en inhoudelijk is school best leuk wat hem betreft, maar op sociaal gebied is dat echt een ander verhaal. Na twee jaar gepest te zijn (inmiddels zou ik het geen 'pesten' meer noemen, maar 'bewust buitensluiten' door een aantal kinderen uit zijn klas) vierde hij voor de zomervakantie zijn 6e verjaardag. De jongetjes die hij zag als zijn vriendjes werden uitgenodigd. Zijn feestje verliep leuk, al konden 2 van de 6 niet komen en werd er 1 eerder opgehaald. We zijn nu een aantal maanden verder en in de tussentijd is er veel gebeurd. Eén van de jongens heeft hem (toevallig zag ik dat vanuit ons zolderraam) op het pleintje achter ons huis meermaals hard getrapt (datzelfde jongetje, hebben we inmiddels wel door, komt enkel om mijn zoon als er verder niemand is om mee te spelen). Twee anderen zijn inmiddels zelf jarig geweest en hij is niet uitgenodigd. Dan kun je zeggen 'hij moet leren omgaan met teleurstellingen', maar die uitspraak hebben we - ook van de juffen - al zo vaak gehoord dat ik het zo'n ongelooflijke onzin ben gaan vinden. Tegenover allerlei teleurstellingen mogen toch zeker ook wel succeservaringen staan? Leef je als volwassene ook van teleurstelling naar teleurstelling met de gedachte 'dat hoort erbij, daar leer ik van'? Daar word je toch hartstikke ongelukkig van, laat staan een kind van deze leeftijd. Er zullen ongetwijfeld kinderen zijn die tig vriendjes hebben, waarbij het niet zo hard aankomt als je een keer net niet bij het gezelschap zat dat werd uitgenodigd. Maar als de spoeling al dun is en je wordt niet gevraagd door degenen die jij als je echte vriendjes ziet, en mijn zoontje 's avonds voordat hij gaat slapen zegt 'mama, vindt hij mij niet lief genoeg?' dan breekt mijn hart...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je