{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat is toch een blauw?

Een week lang hebben we ons achter de oren gekrabt: wat is nu toch een blauw?

Afbeelding blog 'Wat is toch een blauw?' Achtergrond blur afbeelding

Onze kleine dreumes leert praten. Als je haar elke dag ziet zijn de meeste woorden wel te ontcijferen. Zo hebben we: eulen (kleuren), uitie (buiten) aba (glijbaan) ommel (schommel) en uile (luier). Maar sommige woorden zijn een uitdaging om te ontcijferen. 

Een aantal weken geleden was daar ineens het woord "blauw". Ze wees naar een verhuisdoos waar inderdaad blauwe tekeningen opstonden. Maar dit kon ze onmogelijk bedoelen. Allereerst reageerden we met: "ja, dat is blauw". Om te testen of ze het begrip kleur begreep, lieten we haar andere kleuren benoemen. Maar natuurlijk bedoelde ze niet dat het blauw was. 

Maar wat was het dan wel? Soms kwam ze met een krijtje aanlopen dat ook blauw was, maar een roze krijtje was volgens haar ook blauw. 

Uiteindelijk kwamen we na een week raden wat ze bedoelde op het briljante (ahum) plan om haar het aan te laten wijzen. Pardoes ging ze op haar buik liggen en voelde onder de loveseat. Mijn man ging naast haar liggen en ik hoorde hem zeggen: "oooh, een blauw, ja logisch". Triomfantelijk kwam hij omhoog en zei: "ik weet wat een blauw is". Ik keek hem niet begrijpend aan en wilde bijna zelf op mijn buik gaan liggen toen hij het "blauw" omhoog hield. Of moet ik zeggen "blauwtje"? 

Ik keek naar een houten blokje terwijl Elfa enthousiast blauw, blauw, blauw bleef roepen. Blij dat we haar eindelijk begrepen en dat ze het blauw had gevonden.

Met een beetje gepuzzel kom je er dus wel uit. Ze heeft een grote woordenschat maar we oefenen nog even op de correcte uitspraak. 

Want als je het hebt over een vif (vis), taart (paard) of ogel (vogel) is het voor de buitenwereld misschien iets lastiger te begrijpen dan voor papa en mama. 

(foto is een persoonlijk woordenboekje van Elfa. Ik schrijf daar haar woordjes in, met uitspraak en betekenis. Leuk voor later)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je