Snap
  • Kind

Wat is de mooiste uitspraak van jou kleintje?

Mijn dochter is nu goed te verstaan en met de dag komt ze met mooiere uitspraken. Ik leg ze tegenwoordig vast, geweldig!

Je kent het wel, je kind krijgt een leeftijd waarbij zijn/haar mond niet stil staat. Er komen zinnen uit, dingen die niet kloppen en voor hun zo logisch zijn. En stiekem houd ik daar wel enorm van. Tot op zekere hoogte, als ze maar geen gekke dingen roepen in een menigte.

Mijn dochter is op dit moment 3,5 en heeft echt praat voor een meid van een paar jaar ouder. Mijn vriend komt oorspronkelijk uit België, maar ook die taal wurmt ze tussen haar zinnen. Ik heb mijn vriend ook gevraagd niet te gek 'Belgisch' te praten, want ik heb al gehoord dat dit voor problemen zou zorgen als ze naar school zou gaan.

Maar goed, die uitspraken.. Ik weet nog goed waar het begon, ik reed met haar in de auto en ze was best stil, wat heel gek was voor haar doen! Ik vertelde haar, om haar een beetje bezig te houden; Kijk, het regent buiten. Haar antwoord, wat ik niet echt had verwacht; Goed gezien hoor mama!
En dat was de start voor veel van haar geinige zinnen, en om ze ook zeker vast te gaan leggen. En denk daarbij een geinig, roodharige krullenbol bij, en het is compleet!

Laatst kwam het wel een beetje neer op meer schaamte. Sinds kort zit ze op de dansles en toen ik haar tijdens haar eerste dansles ging halen, waren ze een spelletje aan het doen. Er stonden meerdere mama's, waar ik er een aantal van kende. We waren aan het kijken en de muziek werd stil gezet. Nu moeten jullie 3x klappen. Mijn dochtertje ging verveeld op de grond zitten, de rest deed netjes mee. De juf zei; Kom, doe gezellig mee! Mijn dochter staat op, loopt naar haar toe en zegt; nou mijn mama die zegt he!... (Ik bloos enorm snel, dus ook dit keer kreeg ik waarschijnlijk een flinke boei, bang voor wat er uit haar mondje zou gaan komen).. Nou mijn mama die zegt dat ik hier kom om te dansen en niet om te klappen! Geloof mij, dit heb ik haar nooit verteld, ik wist niet eens dat ze spelletjes deden tijdens de dansles. Gelukkig viel het in goede smaak bij de andere ouders/juf, want ze schoten allemaal flink in de lach. Wat wel is; met mijn dochtertje is het altijd feest, ze kan zo smakelijk reageren of logica vertellen, dat het bijna te schattig is.

Ik weet zelf dat, toen hadden we nog geen kinderen, we eens naar de media markt reden. Mijn vriend en ik. Er kwam een vader binnen met een meisje van een jaar of 5. Ze kwam richting ons gehuppeld en begon te zingen naar mijn vriend; hallo meneer de uil, uw onderbroek is vuil! Ik en mijn vriend vonden dit behoorlijk grappig en konden niet meer van het lachen. Haar vader met 'nee nee schat, die meneer heeft een hele schone onderbroek' hielp ook zeker niet mee om weer terug serieus te worden. Ik snap zijn gene, maar het was echt zo grappig op dat moment. 

Dus brand los met de mooie reacties van jullie kinderen, deze verhalen kunnen niet genoeg genoemd worden!

8 jaar geleden

Hahah! Soms is die logica van kinderen zo geweldig! Lekker van genieten! :)

8 jaar geleden

Natuurlijk zijn alle momenten van je kinderen leuk. Elke jaar dacht ik weer; oooh dit is echt een leuke leeftijd. Maar alles bij elkaar geteld, zijn ze dat allemaal, want ieder jaar herhaal ik het weer!

8 jaar geleden

Papa ging zich scheren anders zag hij er uit als een schooier zei hij waarop onze zoon toen 2 jaar en 8 maanden zei: Papa ik ben ook like een schooier

8 jaar geleden

Mijn zoon van net 2 begint nu echt woorden duidelijk en achter elkaar te plakken..nog geen grappige opmerkingen en uitspraken dus..maar wel 1 waar je als mama van smelt : mama mooi.(trots) Kan niet wachten tot we de leuke en grappige uitspraken fase in gaan.