{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat is de mooiste uitspraak van jou kleintje?

Mijn dochter is nu goed te verstaan en met de dag komt ze met mooiere uitspraken. Ik leg ze tegenwoordig vast, geweldig!

Afbeelding blog 'Wat is de mooiste uitspraak van jou kleintje?' Achtergrond blur afbeelding

Je kent het wel, je kind krijgt een leeftijd waarbij zijn/haar mond niet stil staat. Er komen zinnen uit, dingen die niet kloppen en voor hun zo logisch zijn. En stiekem houd ik daar wel enorm van. Tot op zekere hoogte, als ze maar geen gekke dingen roepen in een menigte.

Mijn dochter is op dit moment 3,5 en heeft echt praat voor een meid van een paar jaar ouder. Mijn vriend komt oorspronkelijk uit België, maar ook die taal wurmt ze tussen haar zinnen. Ik heb mijn vriend ook gevraagd niet te gek 'Belgisch' te praten, want ik heb al gehoord dat dit voor problemen zou zorgen als ze naar school zou gaan.

Maar goed, die uitspraken.. Ik weet nog goed waar het begon, ik reed met haar in de auto en ze was best stil, wat heel gek was voor haar doen! Ik vertelde haar, om haar een beetje bezig te houden; Kijk, het regent buiten. Haar antwoord, wat ik niet echt had verwacht; Goed gezien hoor mama!
En dat was de start voor veel van haar geinige zinnen, en om ze ook zeker vast te gaan leggen. En denk daarbij een geinig, roodharige krullenbol bij, en het is compleet!

Laatst kwam het wel een beetje neer op meer schaamte. Sinds kort zit ze op de dansles en toen ik haar tijdens haar eerste dansles ging halen, waren ze een spelletje aan het doen. Er stonden meerdere mama's, waar ik er een aantal van kende. We waren aan het kijken en de muziek werd stil gezet. Nu moeten jullie 3x klappen. Mijn dochtertje ging verveeld op de grond zitten, de rest deed netjes mee. De juf zei; Kom, doe gezellig mee! Mijn dochter staat op, loopt naar haar toe en zegt; nou mijn mama die zegt he!... (Ik bloos enorm snel, dus ook dit keer kreeg ik waarschijnlijk een flinke boei, bang voor wat er uit haar mondje zou gaan komen).. Nou mijn mama die zegt dat ik hier kom om te dansen en niet om te klappen! Geloof mij, dit heb ik haar nooit verteld, ik wist niet eens dat ze spelletjes deden tijdens de dansles. Gelukkig viel het in goede smaak bij de andere ouders/juf, want ze schoten allemaal flink in de lach. Wat wel is; met mijn dochtertje is het altijd feest, ze kan zo smakelijk reageren of logica vertellen, dat het bijna te schattig is.

Ik weet zelf dat, toen hadden we nog geen kinderen, we eens naar de media markt reden. Mijn vriend en ik. Er kwam een vader binnen met een meisje van een jaar of 5. Ze kwam richting ons gehuppeld en begon te zingen naar mijn vriend; hallo meneer de uil, uw onderbroek is vuil! Ik en mijn vriend vonden dit behoorlijk grappig en konden niet meer van het lachen. Haar vader met 'nee nee schat, die meneer heeft een hele schone onderbroek' hielp ook zeker niet mee om weer terug serieus te worden. Ik snap zijn gene, maar het was echt zo grappig op dat moment. 

Dus brand los met de mooie reacties van jullie kinderen, deze verhalen kunnen niet genoeg genoemd worden!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je