{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat is dat toch met die tanden?

Natuurlijk is het spannend als je voor het eerst gaat wisselen......

Afbeelding blog 'Wat is dat toch met die tanden?'

Wat is dat toch met die tanden?

Ja, je weet als kind, althans dat wordt je vertelt, dat je op een gegeven moment je tanden gaat wisselen. Maar wat het echt inhoud, dat vertellen ze je er niet bij ;) Uiteindelijk moet je dat toch zelf ervaren....

De eerste keer dat onze zoon zijn tanden ging wisselen, natuurlijk eerst de onderste twee, was het al spannend op zich dat die ineens los gingen zitten. Natuurlijk is het heel lang leuk dat ze bewegen, dat je ze op een gegeven moment kan draaien, maar je moet er niet te veel aan zitten, want stel je voor dat ie er echt uitgaat! Ik weet het nog precies, we waren bij vrienden van ons met Koninginnedag (Koningsdag) en het kon echt niet meer langer uitgesteld worden...... Die tand moest eruit! Zo gezegd, zo gedaan.... Met papa naar de badkamer, super spannend en uiteindelijk terug komen, super trots met je tand in je hand.

Nu zal je denken het ijs is gebroken en de rest volgt vanzelf....

Nou zo vanzelfsprekend was het niet!!

We zijn nu inmiddels drie tanden verder en van de week was het weer een heel drama! Nu zijn die tanden aan de bovenkant ook wel een heel ander verhaal, dan die kleine tandjes onder natuurlijk ;) De eerste ging er een paar weken geleden uit, dat viel vergeleken met nu erg mee. Maar gister hadden we gezegd, dat ie er echt uit moest! Hij kon de tand helemaal draaien, zat eigenlijk nog maar aan één stukje vast. Maar we mochten er met geen mogelijkheid aankomen. Ok, we hebben het uiteindelijk met rust gelaten, we willen hem ook niet helemaal in paniek brengen en hem alleen maar helpen. Er zat namelijk een stukje wild vlees onder de tand die los zat en zijn tandvlees was ook dik, dat we ons echt een beetje zorgen maakte over wat er onder zat.

En toen..... vanmiddag.... Gezellige dag gehad, Sint circuit op school, lekker gegeten tussen de middag...... Klaar met eten en ik doe met een doekje zijn gezicht schoon maken, we horen iets vallen en daar is ie dan!!! Tandvlees is dik en het stukje wild vlees komt waarschijnlijk doordat de nieuwe tand er al onder zit, je voelt hem zitten.

Eindelijk.... dat hebben we ook weer gehad.....

Op naar de volgende..... hoeveel zijn het er ook alweer ;)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je