Snap
  • Kind
  • mama
  • peuter
  • verdrietig
  • Mamavan3

Wat heeft ze “dikke pootjes” dit is wat het met me doet..

It hurts

Het begon allemaal doen Hailey de welbekende babyvetjes begon te krijgen, met name haar beentjes. Hailey had, heeft stevige beentjes. Dat zie ik zelf ook wel, vind ik dat erg? Nee, dat loopt ze er vanzelf van af. Wat ik wel erg vind en veel met me doet, dat elk bezoek, elke verjaardag, elke ontmoeting benoemd moet worden dat Hailey “dikke pootjes” heeft. De eerste en tweede keer dacht ik oké, ja dat is zo. Haar oudere zus had dat ook, zie je precies niks meer van terug. Het “gesprek” gaat verder.. ik tel 10x tot 10 en doe alsof het me niets doet. Dat doet het het me dus wel, ik vind het moeilijk om er wat over te zeggen maar nu is het tijd, ik vind het niet leuk, sterker nog.. het kwetst me. Ik weet dat ze stevige benen heeft, dat hoef je mij niet te vertellen, ik zie ze elke dag hé. Ik probeer mijn tranen te bedwingen, na 10x te gehoord te hebben dat ze dikke pootjes heeft, je zult nu de denken, stel je niet aan.. maar ik stel me echt niet aan, ik vind het kwetsend en niet leuk. Na 3x is het genoeg, echt genoeg. Of misschien is dit wel herkenbaar, deins niet terug om er iets van te zeggen, niet meteen boos maar vertel gewoon dat het je kwetst. Zij weten niet dat het je kwetst, of bedoelen het niet zo. Als ik/jij er niks van zegt, blijft het zo en blijf ik\jij je rot voelen om iets wat eigenlijk zo opgelost kan worden.

En Hailey, je bent mooi zoals je bent, met je prachtige fijne gezichtje en je grote kraaloogjes. Blijf vooral jij, want ik vind je zo leuk.

 

Snap
3 jaar geleden

Gewoon een prachtig meisje! Ik snap heel goed dat het je raakt hoor! Mensen horen zulke dingen gewoon niet te zeggen!

3 jaar geleden

Waar zijn die zogenaamde “dikke pootjes”? Jouw meisje geeft heerlijke beentjes 😍 Mijn zoontje had dit net zo! Heerlijk toch ! “Om op te eten zijn ze 😉” Geniet van je meisje, en laat anderen maar kletsen! Ze zijn waarschijnlijk gewoon jaloers, ik begrijp je volkomen maar Ik zie geen te dikke benen bij jouw kindje!

3 jaar geleden

Jeetje wat kwetsend! Terwijl het gewoon babyvet is. Trek het je niet aan. En als het echt iemand is die het steeds weer zegt, dan moet je zeggen: Kan aan jouw benen zien dat jij daar vroeger ook last van had. Gaat dus niet over.... 😁

3 jaar geleden

Mijn zoontje van 8 maanden was groot bij de geboorte en zat ook al snel boven de 10kg. Regelmatig werd er iets gezegd over zijn gewicht en grootte. 1 x zelfs: “ja het is zo’n dikkerd hè”. Ik probeer er ook maar overheen te praten of met mensen mee te praten, omdat ze het waarschijnlijk niet kwetsend bedoelen. Maar ja het kan inderdaad wel zo overkomen voor de ouders, want ieder kindje is mooi zoals hij of zij is!!