{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat gaat er in je kopje om Nairo?!

Afbeelding blog 'Wat gaat er in je kopje om Nairo?! ' Achtergrond blur afbeelding

Nooit meer zal ik normaal kunnen kijken naar een trein of een hijskraan... Hierbij zal ik altijd denken aan Nairo, of gelijk willen zeggen "kijkkk Nairo daar komt de trein of daar is een hijskraan". Bijvoorbeeld in de auto, zo zoek ik met hem mee... Ook al zit hij niet eens in de auto, roep ik nog bijna... Daaar daar!

Vrienden hebben een paar uurtjes op Nairo mogen passen toen hij net begon met praten. Toen we daar aankwamen, zei Nairo al "hijsssss". Bij de vrienden voor worden huizen gebouwd, veeel graafmachines en HIJSSSSkranen aanwezig dus! Helemaal gek was hij ervan, nog steeds trouwens. Toen ik Nairo kwam halen zeiden ze dat hij alleen maar HIJS had gezegd. Haha dat was ook een van de weinig woorden die hij kon. Ze waren daarom maar even een rondje gaan lopen langs alle hijskranen. Hijs bedoelde hij dus alle machines mee. Van graafmachine tot een echte hijskraan. Later kregen ze allemaal de juiste naam.

Op een ochtend liggen we samen in bed, hij heeft mijn telefoon weer eens te pakken. Daarin zit ook mijn pinpas, zegt ie ineens uit het niets "pinnen alsjeblieft" Goh dan denk ik, dat onthou je dus als we bij een kassa staan en nu ineens plop je dat eruit!

Papaaa, bal, lamp waren zijn eerste woordjes... Maar mama ho maar! Ik vond het niet erg, maar andere zeiden... Wacht maar totdat hij het kan! Ik vond het wel oké, sochtends riep hij als eerste papaaa! Dus papa kon zijn bed uit! Toen was het zover, hij zei mama, en ook heel vaak achter elkaar! Klinkt lekker in de mond denk ik, mamamamamamama! Oke nu is het dus zo dat ik soms niet meer reageer, dan is het eerst 10x mama! Daarna zegt ie Astrallaaa (Estrella is mijn naam voor de duidelijkheid hahaha) Jaa dan moet ik ook lachen en ga ik snel naar hem toe!

Oke nu komen we bij het grappigste of ergste aan, het is maar hoe je het bekijkt. Dit woord gebruiken mijn vriendinnen, mijn moeder en ik betrap mezelf er ook vaak op.... Op een dag ben ik met Nairo boven de was aan het ophangen, gezellig met zijn tweetjes. Tot hij een sokje laat vallen.. "Oh Sit"... Ik keek naar hem, maar hij ging doodleuk door met de was ophangen.. Huh dacht ik, zei hij dit nou echt? Oke net doen alsof ik het niet gehoord heb en weer verder met de was ophangen... Laat hij weer een stukje vallen... "Ooh Sit" Jaaa ik hoor het dus goed, hij zegt echt OOOH SHIT!! Manmanman, ik moest natuurlijk mijn lach verbergen achter een stukje wasgoed. Maar hij keek me aan en zag gewoon dat ik moest lachen... Wat ik hier zo bijzonder aan vind is dat hij ook precies weet wanneer hij het moet gebruiken... Dit woord hebben we dus nog heel vaak gehoord, ik heb het op een negeren gezet... Kijken of dit werkt!

*Ik weet het, ik weet het, dit is nog maar het begin...

Zijn woordenschat word steeds groter, steeds gezelliger.. Ook samen met zijn broertje... "Vaysje ook in bad" "Kijk Vays een molen, kijk daar" of "niet doen Vays mag niet, is van Nairo". Eerlijk is eerlijk het kan niet altijd feest zijn, Nairo doet ook wel eens lelijk tegen zijn broertje.

Op de vraag wat wil je eten, krijg ik altijd het antwoord pizzaaa, chocolaa of chipsss. Waarom nou altijd ongezond. Dit weten ze zo goed hé!

Nu word Nairo over 2 weken 2 jaar! Mijn eerste jongentje, twee jaar alweer!! Dan komt de vraag, wat wil je voor je verjaardag Nairo? Je weet wel in een cadeautje? Hij kijkt me aan en zegt "hagelslag" Okee jongen dat krijg je en wat als je een groot cadeau krijgt en zo en zo uitpakt (ik doe voor hoe je een cadeau uitpakt) hij zegt: "een meisje". Daar wist ik niks op te zeggen... Ook kregen we het antwoord: "blauw". Mooi om te zien dat hij overal eerst over nadenkt en dan met een antwoord komt. Er gaat veel meer om in dat bolletje dan wij denken ♡

Ik kan nog wel een uurtje doorgaan met typen over zijn uitspraken!

Wat zijn de ergste of leukste uitspraken van jullie kindjes?

Ik zal vaker deze momentjes delen op mijn instagram, je kunt me volgen via @by.es.trella 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je