{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat eet jij deze kerstdagen?

De folders vallen langzaam in de brievenbus en ik blader er in alsof het een speelgoedboek is… de maaltijd ideeën voor de kerstdagen.

Afbeelding blog 'Wat eet jij deze kerstdagen?'

Nu ben ik hier niet de enige mama met jonge kinderen dus ik hoef niet uit te leggen dat het eten geen uren en geen aaneengeregen festijn met 8 gangen hoeft te zijn.

Natuurlijk hebben wij in voorgaande jaren al de kinderen hun hoofdgerecht gegeven met ons voorgerecht en toen verder gegeten, de kinderen een mooi kleurboek gegeven zodat wij rustig konden eten etc maar dit jaar willen wij het anders.

We zouden het heel erg leuk vinden om echt met elkaar te eten. Maar dan feestelijk!

Hiervoor hebben we al een aantal goede ideeën die ik graag met jullie wil delen maar natuurlijk ben ik ook heel erg benieuwd naar jullie invulling van `HET` kerstdiner!

Wij zijn vanplan om de kinderen wanneer de ene ouder kookt de tafel mooi te laten versieren. Iets met mooie placemats die evt gekleurd kunnen worden ofzo. Net kaarsjes aan met mooi houders er om etc.

Het voorgrecht willen we bij de borrel doen. Lekkere hapjes voor papa en mama en voor de kids iets kidsproofs. Hier heb ik leuke stokjes met kaas, worst uitgestoken in kerst vorm voor gezien maar…. jullie hebben vast een leuk idee!

Wij happen leuk van de amuse lepels onze hapjes weg, wat dat is komen we wel uit als de actiefolders in de bus vallen.

Daarna het hoofdgerecht. Een kalkoen maak je ons niet blij mee dus het zal toch voor de kinderen een kerstklok tartaartje worden en voor ons een ander stukje vlees met lekkere groentes erbij en `gewoon` appelmoes.

Het toetje laat ik aan de kinderen. Wandelend in de supermarkt kiezen ze vast iets lekkers uit! En dan in dit geval denk ik ijs! (ze zijn normaal gek op danone dus ach, waarom niet als ze dat kiezen)

Wat gaan jullie doen? Kiezen jullie voor een feest met de kinderen of proberen jullie de maaltijd te verschuiven naar het moment dat de kinderen liggen te slapen?

Dat laatste is ons vorig jaar trouwens ook heel goed bevallen!

En wat zijn jullie leuke kindvriendelijke hapjes voor deze speciale dagen?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Voeding, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je