{{ message.message }}
{{ button.text }}

wat een mooie bijzondere middag

Een opmerking van mijn dochter zorgt voor een tirade maar ook voor een goed gesprek.

Afbeelding blog 'wat een mooie  bijzondere middag'

vandaag eens heerlijk erop uit geweest met de kids een blote voetenpad gedaan en daarna lekker wat gedronken en gegeten in de speeltuin die daarbij hoort. Vind het altijd mooi te zien hoe kinderen genieten van de kleine dingen! Wij als ouders zijnde kunnen zoveel leren van onze kids. Terwijl ik zit te genieten van een spelende en klimmende dochter en een door het gras rollend klein binkie., hoor ik tegenover me alleen maar negatieve reacties van een stel ouders op hun kinderen echt een cursus positief opvoeden zou geen overbodige luxe zijn. in een kwartier heb ik toch wel erg vaak gehoord tjonge wat ben je dom, stom, idioot,dik en ga zo maar door. Mijn dametje (net 4 jaar) schreeuwt (nadat er voor de zoveelste keer wordt gezegd: wat ben jij een stomme idioot!) mam dat mag je toch niet zeggen dat is niet aardig he? dus ik zeg rustig nee dat is zeker niet zo aardig, waarop de vader van de betreffende kinderen zich op mij richt en vraagt waar ik me mee bemoei en krijg ook wat woorden naar mij hoofd geslingerd die niet voor kinderoortjes bestemd zijn. Ik vraag of hij zich wel een beetje wil in houden en op zijn taal wil letten omwille van de kinderen. Intussen is Binkie heerlijk in het gras in slaap gevallen en dochterlief speelt met de dochter van meneer heethoofd, nadat meneer klaar is met zijn relaas vraagt hij nog een keer waar ik me mee bemoei en als antwoord geef ik dan: ik bemoei me nergens mee maar gaf alleen antwoord op de vraag van mijn dochter wij leren haar namelijk dat je met positiviteit meer bereikt! (tenminste dat proberen wij) intussen geef ik mijn dochter nog even een compliment omdat ze iets knaps doet. Meneer is inmiddels wat afgekoeld en ik vraag rustig of hij nog iets op zijn hart heeft wat hij  kwijt wil nu hij toch bezig is. ik kom altijd heel rustig over, maar van binnen pff het liefst wilde ik nu weg. Meneer vraagt aan mij waarom ik zo rustig blijf en niet gelijk in de aanval ga: nou ja ik voel me  niet aangevallen en we zijn op een plek waar kinderen zijn dus is het aan ons volwassenen om te laten zien hoe je met elkaar om gaat toch? zo kwamen we van een (soort van) discussie in een goed gesprek over opvoeden, tuurlijk het is soms moeilijk,  maar als je juist de positieve dingen ook benoemt en ziet is het ook heel leuk. het is geweldig om je kind te  zien glunderen als je ze een complimentje geeft. grappig hoe deze dag is gelopen ik heb me eerst dood zitten ergeren aan het gedrag van deze ouders en heb een poosje later een goed gesprek over positief opvoeden meneer vond het reuze interessant (hihihi had ik toevallig nog info over positief opvoeden in mijn tas) Het is  een leuk gesprek geworden onder het genot van een kopje koffie. Ik vond het mooi te zien dat de vader zijn kids ineens vroeg hoe het voor hun was als zij zo negatief benadert werden, het antwoord kunnen jullie vast wel raden dat vonden ze niet leuk. Vader zei sorry daarvoor....slik. We hebben nog een poos zitten praten moeder zat er ook bij maar bleef meer op de achtergrond maar gaf aan het ook interessant te vinden. Soms sluipen dingen er "gewoon" in en is het normaal geworden om alleen negatief te doen veranderen is moeilijk maar kan heel leuk zijn. Beide ouders hebben zelfs geprobeerd complimentjes te maken en voornamelijk op positief gedrag te reageren en zagen de koppies van hun kids eerst keken de kids nogal van: hmmmm wat doen jullie nou en later zag je ze ook glunderen echt geweldig!! Bijzonder hoe zo'n dag dan kan lopen, zit je ineens met wildvreemden te praten. Ik vond het erg mooi hoe het gelopen is. ik had eerst mijn oordeel al klaar over deze mensen (tja helaas is oordelen mens eigen) maar na een goed gesprek heb ik dat bij kunnen draaien. Na een poos werd het toch tijd om naar huis te gaan en hebben we afscheid genomen ik heb ze het allerbeste gewenst en hoop dat ze op positieve voet door gaan al is het maar dat ze de woorden dom, stom, dik en idioot niet meer noemen. Ik ben blij dat ik niet zo'n heethoofd ben die zich gelijk aangevallen voelt anders was de middag heel anders gelopen en had ik een mooi gesprek gemist. wauw wat een mooie bijzonder middag!!

Binnenkort maar eens een blog wijden aan positief opvoeden misschien??

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je