{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat! Een geslaagd kinderfeestje?

Papa zijn leermomenten tot hét kinderfeestje

Afbeelding blog 'Wat! Een geslaagd kinderfeestje?'

Het kinderfeestje van de kleine man is geslaagd! Het is altijd weer de vraag hoe het feestje verloopt of de kleine man geniet op zijn feestje en hoe hij zijn feestje verwerkt. Dit jaar alleen maar positieve reacties, hier schrijft een gelukkige papa. Dit na jaren het kinderfeestje te vieren met enkele incidenten. Hoe gaat het jullie af om een kinderfeestje te organiseren?


Het begin van het kinderfeestjes tijdperk

Het begon allemaal zes jaar geleden, Joshua zat in de kleuterklas. Kinderfeestjes organiseren bleek best ingewikkeld te zijn. Wie moest je uitnodigen, konden alle kinderen wel, hoeveel kinderen mocht hij uitnodigen en wat ging je doen. Het waren zoveel factoren waar je rekening mee moest houden. De eerste keer hielden we het klein, een speurtocht van school naar huis en daarna thuis enkele spelletjes. Ik verbaasde hoe verschillend kinderen konden reageren op een kinderfeestje. De ene sprong als een gek in de rondte, de andere liep rood aan van woede en één durfde niets. Onze planning voor dit kinderfeestje was niet goed, halverwege zaten we al bij de laatste spelletjes op te lijst. Het zweet stroomde langs mijn lichaam en ik keek uit naar het einde. Toen het feestje was afgelopen, kostte het ons een uur om het huis op te ruimen. We besloten het feestje de volgende keer buiten de deur te houden.


Het rampzalige kinderfeestje

We organiseerden feestjes in het speelparadijs, op de judoclub en we gingen een liedje inzingen. Het ging ons steeds beter af, alleen was dat liedje-inzing-feestje een ramp. Een ramp die ons wel hielp in te zien wat er allemaal fout kon gaan. Het klonk nog wel zo leuk én dit bleek niet het geval te zijn. De organisatie zorgde alleen voor het opnemen en mixen van het liedje, wij moesten de overige 75% van de tijd voor de entertainment zorgen. Weer een leermoment, maak een goede planning met de organisatie. Zonder plan, een ruimte van 12m2 gelegen op een industrieterrein en acht drukke jongens, worstelde we naar het eind.


Is een kinderfeestje eigenlijk wél leuk voor de jarige?

Worstelend, omdat de improvisatie niet goed in de aard bij de kinderen viel. Vooral de jarige was boos, de kinderen wilde niet wat hij wilde gaan doen. Ergens herkende ik hem wel in mijzelf. Niet de woede, maar het niet blije gedrag tijdens het feestje. Ik wist nog dat ik huilend op de gang werd gezet door mijn moeder en er gedreigd werd mijn feestje te annuleren als ik mij niet wat blijer gedroeg. Er kwamen ook zoveel prikkels bij de jarige binnen. Een verdrietige jarige op het kinderfeestje scheen er blijkbaar bij te horen. Herkennen jullie dit ook? De volgende keer zou ik beter overleggen met de jarige.


Wat was dat geslaagde kinderfeestje dan?

Dit jaar heb ik schijnbaar al die leermomenten meegenomen in het organiseren van hét kinderfeestje. Het feestje is buiten de deur, ik heb met de organisatie van te voren intensief overlegd wat wanneer te doen en Joshua heeft zijn wensen kunnen indienen. Ik heb bijna niets hoeven doen op het kinderfeestje. We zijn namelijk naar een partycentrum gegaan en hebben daar een kart, lasergame en sumoworstel feestje met friet en snack gedaan. De meesterzet is het uitnodigen van maar vier kinderen, inclusief Diego en Joshua zijn we in totaal met zes. Joshua aard veel beter bij een minder aantal kinderen en het is voor ons makkelijker zes kids in de gaten te houden. Op het feestje hoef ik alleen drinken in te schenken, de kinderen te begeleiden naar de activiteiten en foto's te nemen.Ik heb zelfs in de avond genoeg energie over om te gaan sporten.


Ik mag dromen dat Diego zijn feestje even goed verloopt. Hebben jullie nog leuke ideeën voor een kinderfeestje, dan hoor ik het graag. De kleinste man is over drie maanden aan de beurt.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je