{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat de boer niet kent, vreet hij niet...

Zijn het mijn kookkunsten, is het de lucht of is het gewoon echt niet te eten. Frustrerend is het, dat weet ik wel!

Afbeelding blog 'Wat de boer niet kent, vreet hij niet...'

Elke week bedenk ik wat we die week gaan eten en omdat ik niet elke week hetzelfde wil eten, probeer ik het te variëren. Met nadruk op probeer. Het is haast wel standaard geworden hier in huis. Maandag is het pasta, dinsdag een ovenschotel, woensdag boontjes, vlees en aardappels(krieltjes), donderdag soep, vrijdag patat. De zaterdag en zondag worden nog weleens afgewisseld. Met afwisselen bedoel ik weer een pasta of een ovenschotel en met ovenschotel bedoel ik lasagne of lasagnette. Dus jullie zien al dat we echt een gebalanceerd voedingspatroon hebben.

Eens in de zoveel tijd probeer ik dit te doorbreken en gooi ik er een nieuw menu tegenaan. Zo ook een aantal weken geleden. Broccoli met een roomsausje en dat viel, verbazend, goed in de smaak. Met als gevolg..... dat we dit weer elke week eten. Dus in het kader van vernieuwing ging ik weer op zoek naar wat nieuws. Het werd de zuurkoolschotel! ijverig ging ik aan de kook en had een mooie, met een krokant korstje, schotel neergezet. Nou je had zijn gezicht moeten zien. Met lange tanden ging het naar binnen en het leek wel alsof hij aan het overleven was. Jee, wat kon hij boos kijken en volgens mij zag ik zelfs dat hij een keertje kokhalsde. Ik stond erop dat hij zijn bordje leeg at.

Ja, ik wil weleens streng overkomen en vooral als ik het idee krijg dat er een loopje met mij wordt genomen. Als hij zo vies naar het, waar je zo lang voor in de keuken hebt gestaan, eten kijkt. Het wil uitspugen of met pijn en moeite opeet. Ben je echt geneigd om hem op de gang te zetten, maar dat doe ik niet. De dag erna maak ik gewoon weer wat hij lekker vind. Na zo'n strijd ga je toch weer overstag.

Weten jullie wat het mooiste is van dit verhaal?

Mijn kinderen zijn niet de lastige eters.... maar het is mijn man!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je