Snap
  • Kind
  • Voeding

Wat ben je toch een snoepkont.

Hoewel het CB gelijk heeft over onze zoon zijn "over" gewicht, wijst hij ons er even op dat we ons geen zorgen hoeven te maken.

Snoepgoed. Hetgene waar iedere ouder verantwoord mee om wil gaan. Niet teveel, maar je kind af en toe iets gunnen is toch niet erg?

De woorden van het CB gaan door mijn hoofd als ik samen met mijn zoon het eerste vakje van de adventskalender open maak.

"Je zoon zit met het gewicht over de lijn van het gemiddelde. Hij lijdt als het ware aan overgewicht." 

Het arme kind teert de afgelopen weken op rijstwafels en thee. Dus dat chocolaatje is dik en dubbel verdiend!

Enthousiast haalt hij het chocolaatje uit de doos en ik moedig hem aan om het op te eten. Met net zoveel enthousiasme begint hij eraan te knabbelen en ik zie zijn blijdschap snel wegtrekken.

Hij schud heftig zijn hoofd, geeft mij het chocolaatje terug en loopt naar de lade om zich een rijstwafel te pakken.

CB, wat hebben jullie daar nou op te zeggen?

(P.S. Even ter verduidelijking, wij zijn tevreden bezoekers van het CB en zien dit ook als advies van hun, niet als kritiek.)

8 jaar geleden

Gelukkig maakt hij (en wij) zich daar niet druk om. Schijnbaar vindt hij chocolade gewoon niet zo lekker. Pepernoten daaraantegen! :)

8 jaar geleden

Ik vind het wel heel sneu dat een kind van 2 zich daar ook nog echt druk om maakt. Natuurlijk moeten ze er advies om geven, maar hoe jammer is het dat een kind gewoon niet meer van een snoepje durft te genieten!

8 jaar geleden

Dat komt zeker wel goed! We nemen dit ook zeker niet als kritiek van het CB, maar eerder proberen te voorkomen van erger. Ze hebben ons altijd met goede tips en trucs geholpen en ook hier komen we wel weer uit :)

8 jaar geleden

Ben ik helemaal met je eens! Wij zijn vroeger (zowel mijn man en ik) altijd forse kindjes geweest. Onze dochter woog bijna 5 kilo met haar geboorte! Laat een kind gewoon kind zijn en snoepen met mate.