{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat als... je merkt dat je kind 'anders' is.

Ineens komt het gevoel weer opborrelen: er is iets 'anders' aan jouw kind. En meer mensen gaan dat nu merken...

Afbeelding blog 'Wat als... je merkt dat je kind 'anders' is.'

Je eigen kind is natuurlijk de allerleukste die er bestaat. Maar toch merk je iets. Maar je kan je vinger er niet op leggen. Het loopt als een rode draad door het nog jonge leventje van kind. En opeens komen er 'vragen en opmerkingen' uit je omgeving. Dingen als "Je krijgt niet echt contact met hem hè" en "Hij zegt nog bijna niets, maak je je geen zorgen?" Euhm.. nee! Maar nu wel!

Het zijn geen schokkende bevindingen. Hij is overigens nog -net- geen 2 jaar. Maar andere kindjes van zijn leeftijd (die je bij de gastouder ziet of tijdens zwangerschaps-gym dates) praten toch wel beduidend meer en/of beter. Hmmz. Maar wanneer moet je je nu echt zorgen gaan maken?!? Als ik Het Internet er op na sla, horen ze toch al een aardige vocabulaire te beheersen. Als ik het Consultatiebureau moet geloven, is een woordje of 10-20 (halve/slechte woorden tellen mee) al voldoende. Hij zit daar net op. En nu is er een periode aangebroken dat hij die 20 woordjes ineens als sneeuw voor de zon lijkt vergeten...
Maar wanneer trek je aan de spreekwoordelijke bel? Ik ben er nog niet uit. Toch heb ik op advies van mensen uit mijn omgeving een afspraak gemaakt bij het CB. De arts gaat er even zijn licht op werpen. In mijn hoofd denk ik: als er iets is waardoor hij een achterstand o.i.d. heeft, dan hoor ik het liever vast nu. In mijn hart denk ik: ow lieve jongen toch, laat het gewoon je eigenwijsheid ofzo zijn. 

Ik hou ook helemaal niet van hokjes-denken. En hij is notabene nog zo jong! Maar ik voel wel aan dat hij achter de feiten aanloopt. En er 'iets is'. Dus ben ik momenteel in een soort twee-strijd verwikkeld. Ik wil geen stempel drukken op zijn gedrag of motoriek. Anderzijds lijkt het mij beter wanneer ik weet 'wat er scheelt' zodat ik handvatten kan krijgen hoe ik hem kan ondersteunen en begeleiden. Nog een weekje en dan zullen we het wel horen... Tot die tijd is het een ongeorganiseerde bende in mijn bovenkamer :-( 

Herkennen jullie je in die tweestrijd? Heeft iemand ook zoiets dergelijks meegemaakt? Hoe ben je hier mee omgegaan? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je