Snap
  • Kind
  • onderzoeken
  • slecht
  • alleen
  • groeien,

Wat als je kind genoeg eet maar slecht aankomt?

Niets is zeker

Mijn eerste blog....durf ik het wel...

Een kind die bij de geboorte iets meer als 3,5 kg woog en nu met 2 jaar en 4 maanden net 9,8kg weegt en qua lengte ook niet lang is. Zijn BMI  zit onder de lijn van ernstig onder gewicht.

Maar dat maakt hem niet minder leuk. Motorisch en geestelijk loopt hij voor. Hij maakt iedereen altijd vrolijk met zijn lach en is bijna altijd lief.

Maar waar het fout is gegaan met groeien weet op dit moment niemand. De koemelk allergie staat vast, maar dat is ook het enige. Hij heeft meerdere DNA onderzoeken gehad en meerdere opnames. Meerdere rest onderzoeken en de verdenking munchausen by proxy voor ons beide. Deze verdenking is er gelukkig al af nu. Maar het doet mij wel veel pijn. Vooral omdat we het beste willen voor ons ventje.

Maar ik voel mij soms zo alleen en heb het idee dat ik de enige ben met een kind wat zo ontzettend licht is. Het constant moeten uitleggen dat hij al wel bijna 2,5 jaar is. Het maakt mij zo verdrietig. Maar ik kan toch niet de enige zijn?

4 jaar geleden

Wij zitten met hetzelfde probleem. Wel licht geboren met 38 weken en 2600 gram maar hij is in maart 2 geworden en woog toen nog maar 9,2 kilo. Eet goed, energiek, vrolijk en doet alles wat hij moet doen behalve praten. Ook al bloedtesten gehad maar niks uitgekomen (ook geen allergieën) is september moeten we weer terug komen en als hij dan geen klein inhaalslag gemaakt heeft gaan we verder opzoek aan de hand van DNA testen en kijken of de groeihormonen het goed doen. Ze hebben een vermoeden van het Silver-Russel syndroom. Ik merk dat ik het zelf ook erg lastig vind om te bepalen waar ik nou goed aan doe. Voor nu hoop ik dat hij ineens maar gaat groeien en praten ? en kijk in september weer verder. Denk het belangrijkste wat je kan doen is je moeder gevoel volgen! Succes ermee! ?

4 jaar geleden

Dit is zo herkenbaar! Mijn jongste was 3900 gram bij de geboorte, nu ook 2 jaar en 4 maanden en net wel/net geen 10 kilo. Ze is 84 cm en heeft schoenmaat 20.5. Gewoon echt heel klein en smalletjes. Maar ze praat in volledige zinnen en doet het motorisch ook prima! We moeten extra komen wegen en als ze onder het lijntje zakt (wat de laatste keer al bijna was) moeten er maatregelen genomen worden. Wat een gedoe....Heb me er heel druk om gemaakt, maar het gaat zo goed met haar en ze is verder hartstikke gezond, dus ik heb me erbij neergelegd dat ze gewoon heel petite is. Al geef ik haar wel nog extra boter en olie hoor ?. Enig voordeel is dan wel dat ze soms model staat en in alle kleine maatjes nog past, terwijl ze wel al gewoon kan lopen en alles al begrijpt. Groot voordeel voor fotografen ?. Succes ermee meis!

4 jaar geleden

Mijn tweeling is ook klein me meisje met allergie te licht eet voldoende heeft een hoop allergieën. Ik hoor ook steeds ze zijn jong nee hoor over een half jaar gaan ze na basis school ze hebben lengte van 88 cm. Onder de onderste lijn. Oudste is,ook idem. Licht en klein. Me jongste meisje heeft dan ook de pech een nierziekte. Hier word vooral op gegooid familiare is omdat aantal kleine mensen in de families hebben

4 jaar geleden

Ik heb er 1 van 10 en 1 van 2 liggen allebei op de onderste lijnen maar allebei kerngezond de oudste woog met 2 jaar ook zoiets en onze zoon van 2,5 weegt ook zo iets hij verbruikt veel energie is heel de dag bezig met klimmen sjouwen enz enz ik maak me er niet druk om heb 2 gezonde kinderen de oudste van 10 is net 23 kg en sport 4 dagen in de week