{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat als je kind een ontwikkelingsachterstand heeft……?

Afbeelding blog 'Wat als je kind een ontwikkelingsachterstand heeft……?' Achtergrond blur afbeelding
De titel doet het al vermoeden maar onze jongste dochter heeft een ontwikkelingsachterstand die van 5wkn naar 10wkn achterstand is gegaan… Wat doen je dan? De fysiotherapeut zegt lachen:”Ja het is wel veel hoor, maar ik zou me er niet al te druk overmaken hoor”. Makkelijker gezegd als gedaan. Het is volgens mij mensen eigen om je kind te spiegelen aan een ander kind, zeker als het leeftijds verschil heel klein is. Nu heb ik in mijn omgeving een jongen en een meisje alle twee van 2 augustus 2011 (Suzannah is van 4 augustus 2011) en automatisch ben ik aan het vergelijken… Ik wil dit niet maar het gebeurt toch, hoe dan ook. Dan word ik heel erg met de neus op de feiten gedrukt en maak ik me toch druk over mijn meisje terwijl ze nadrukkelijk hebben gezegd dat niet te doen. Een paar voorbeelden: - Suzannah heeft ongecontroleerde bewegingen met haar armen, ook wel baby reflexen genoemt, en deze zouden met ongeveer 10wkn verdwenen moeten zijn en bij haar zijn ze er pas sinds een week of 3. - Suzannah kan niet veel met haar linker arm en ook is daar duidelijk een onder ontwikkeling van kracht in te zien. - Ze maakt pas sinds 3wkn echt oog contact en gaat een beetje lachen als je gekke dingen doet. - In buik lig kan ze haar hoofd nog steeds niet optillen en ze heeft niet genoeg kracht om haar armpjes onder haar bovenlijfje te krijgen. - Ze heeft geen schrik reflex en wat dat te betekenen heeft is heel moeilijk te zeggen omdat ze het in het VU Amsterdam nog nooit hebben mee gemaakt dat een baby niet schrikt van harde geluiden of als je ze van een hoogte het idee geven dat ze vallen. Het kan van alles betekenen of helemaal niks. Als alles in februari nog niet verbeterd genoeg is moeten we naar een neuroloog om uit te zoeken wat er aan de hand kan zijn en of dit een direct gevolg is van de hersenvliesontsteking of niet? Al met al zullen jullie vast wel begrijpen dat ik niet zo goed ga op het gebied “niet druk maken”! Ik denk er echt niet de hele dag aan hoor maar ik droom wel eens weg over de toekomst en dan hoop ik dat we met een brede lach terug kijken naar deze periode omdat alle zorgen voor niks zijn geweest :-D

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je