{{ message.message }}
{{ button.text }}

Was het maar weer lente!

Was het maar weer lente!

Afbeelding blog 'Was het maar weer lente!'

Het is nu 5 februari, hoelang duurt het dan nog voor de lente begint? 6 weken en 2 dagen, oftewel 44 dagen, oftewel 1056 uren, oftewel ... nou ja, je begrijpt het wel, veel te lang nog!

Het is een paar dagen heerlijk zonnig hier in Zwolle, toevallig was er vanochtend een regenbuitje, maar verder is het eigenlijk best wel lekker weer. Ik geniet daar enorm van en de kinderen ook. Ze zijn vrolijker, ze hebben wat meer energie en ze spelen een stuk meer buiten.

Afgelopen week ben ik, na schooltijd, al 3 keer met de kinderen op het schoolplein blijven hangen. Het was, vooral vorige week, dan wel koud, maar het zonnetje scheen heerlijk en waarom zouden we ons naar huis haasten, als er thuis toch geen dringende zaken op ons wachten? Heerlijk om weer een beetje buiten te kunnen zijn!

En toch merk ik, met al die zon en al die pollen in de lucht dat ik verlang naar het voorjaar. Gisteren heb ik met de kinderen even de tuin opgeruimd en aangeveegd en toen merkte ik dat ik echt baalde dan het nog maar februari was. Ik wilde met de handen in de aarde, zaadjes planten, mijn moestuin weer op orde maken ...

Maar dat kan niet, want het is pas februari en de kans is nog steeds aanwezig dat het nog gaat vriezen. De kans bestaat dat, als ik nu al met de moestuin begin, mijn plantjes doodvriezen.

En dus wacht ik nog maar een poosje, kijk nog maar eens naar mijn kale tuintje en hoop dat februari (hoe kan het toch dat de kortste maand regelmatig aanvoelt als de langste?) dit jaar snel voorbij is!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je