Snap
  • Kind
  • dochter
  • meisje
  • oorbellen

Wanneer vind jij dat je dochter oud genoeg is voor oorbellen?

Afgelopen vrijdag stelden we een vraag naar aanleiding van het artikel van Kylie Jenner: "Op welke leeftijd vind jij dat een kindje oorbellen mag/kan hebben?" 

De meeste moeders waren van mening dat hun dochter de keuze zelf mag maken zodra ze oud genoeg is om daar een beslissing over te nemen. Een aantal reacties waren: 

Andere moeders besloten het zelf en gaven hun dochtertje als baby al oorbellen:

Op welke leeftijd had je zelf oorbellen? We zijn benieuwd!

5 jaar geleden

Ik kreeg ze toen ik 6 was, voor mijn zwemdiploma. Ik heb nooit gedacht "had ik ze maar niet gehad". Maar toch vind ik het een lastige keuze voor mijn dochter. Ze heeft het er sporadisch over, zo van "goh dat zou ik ook wel willen". Ze is nu 4 jaar en zolang ze er niet duidelijk om vraagt beginnen we er sowieso niet aan.

5 jaar geleden

Ik was 3 maanden oud. En nu is mijn dochtertje 16 maanden. Heb met 14 maanden ze laten zetten bij haar. Nu kreeg se het nog niey mee. Zit er ook niet aan en als ze later zegt ik wil ze uit doen we ze uit.

5 jaar geleden

Ik heb ze zelf gekregen toen ik 4 of 5 jaar was en ik was doodsbang voor het te laten doen. Mijn dochtertje heeft 2 weekjes voor haar 2e verjaardag haar oorbellen gekregen. Iedereen moet met zijn eigen kind doen waar ze zich goed bij voelen niemand is perfect.

5 jaar geleden

Vanaf 6 jaar en pas als ze zelf echt graag wilt.